#lekkersociaal: de wekelijkse social media update

Creatief digitaal bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week over de app Moments, Moederdag op Facebook en video’s streamen met drones via Periscope!

App Moments goes global

Facebook bereikt steeds meer plekken op het internet. Vanaf nu is de app  ook te downloaden in Canada en Europa. Het heeft even geduurd voordat hij in Nederland verkrijgbaar was. Dit omdat de privacywetgeving een stuk strenger is dan in de VS. Het gaat dan met name om de gezichtsherkenning.

In de Amerikaanse versie worden mensen automatisch op foto’s herkend, oh snap! In de versie die in Europa verkrijgbaar is, moeten gebruikers zelf de naam van vrienden koppelen aan gezichten in foto&;s. Wel zo fijn, kun je alsnog inspraak hebben op je vastgelegde duckface foto.

Zeg het met een (digitaal) bloementje

Zondag 8 mei was het natuurlijk weer . We horen je denken: Oeps, vergeten! Maar geen stress; er is nu een snelle manier op Facebook om je mama te bedanken voor al haar goede zorgen. Facebook-gebruikers zullen een subtiele verandering in hun nieuwsfeed gemerkt hebben zondag met de tijdelijke emoticon "bloem reactie". Het is bedoeld om moederdag te vieren in meer dan 80 landen over de hele wereld. Makkelijk maar niet minder gemeend.

Maken we überhaupt wel gebruik van die extra reacties? De jongens en meisjes van Quintly hebben het . Volgens Quintly zijn slecht 3% van alle “Reacties” anders dan de “”vind ik leuk”.

Aim for the sky!

/coming-soon-broadcast-search-drones-and-save-beyond-24-hours-9bfe397b593a#.vn9lxlmlj">Periscope, de live video streaming app, heeft een upgrade. Vanaf nu kun je live je video streamen van je drone direct op je iPhone. Daarnaast biedt de app je ook de mogelijkheid te switchen tussen je iPhone en je GoPro voor een gelikte video. Ook kan je nu jouw video’s langer dan 24 uur opslaan en andere filmpjes makkelijk zoeken en bekijken via hastags (). Kijk, dat biedt perspectief.

Bij deze ben jij weer helemaal op de hoogte van het laatste social media nieuws. Wij gaan weer verder experimenteren met onze drone video’s. Ready for take off!

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie