Premium

Interactieve video-case: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) experimenteerde met interactieve video. De resultaten op een rij.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Online video is een flinke investering voor adverteerders, en het blijft lastig om kijkers tot het einde geboeid te houden. Klikbare content zou daar verandering in kunnen brengen. 

Samen met bedacht het WNF een ter ondersteuning van de Amazone-campagne ;De Amazone geeft leven&;.

De interactieve video is te bekijken op de  van WNF.

Er werd een interactieve schaal over bestaand videomateriaal gelegd, en via een spelelement werd de kijker verleid om informatie op te zoeken over de dieren die in de film voorbij kwamen.
De video kon worden gepauzeerd om de informatie te lezen. Daarnaast kon men doorklikken naar de shop om donateur te worden, of een knuffel aan te schaffen.

Voorlichting is voor WNF essentieel om bewustzijn te creëren voor de bedreigingen waarmee de natuur te maken heeft. Maar wat laat je het publiek zien? Inhoud, of visuals? Jacob Bours, marketingmanager WNF: ‘De interesse voor video komt doordat we heel veel beeldmateriaal hebben, en heel veel content. Video biedt ons vooral een manier om te tonen hoe je natuur kunt beschermen, op een krachtigere manier dan dat je het kunt vertellen. Er is teveel om te vertellen, dus laat je het vooral zien. Vaak moet je kiezen tussen visuals of inhoud. Interactieve video lijkt echter een uitkomst om mensen ook met de inhoud kennis te laten maken.’

Bours noemt als voordelen van interactieve video dat je heel gericht mensen naar bepaalde pagina’s kunt leiden. Nadelen zijn er ook: ‘Het is erg arbeidsintensief. Want je moet alle data checken, alles moet kloppen. En de hosting gebeurt niet op je eigen platform.’

Het spelelement bestond uit een rij rondjes, die zich automatisch vulden zodra er informatie over een bepaald dier werd bekeken. De kans is dan groot dat de kijker ook de andere rondjes wil vullen.

De resultaten:

15.000 mensen bezochten de pagina in de actieperiode.

De film is gemiddeld 2,11 minuut bekeken. De film zelf duurt 1,18 minuten.

8,5 procent  van de kijkers bekeek de video opnieuw.

54 procent keek de video voor 80-100 procent uit.

5,23 procent klikte door in de video, naar een commerciële landingspagina.

Daar kwam 4,92 procent conversie uit, en dat is volgens het WNF een normaal conversiepercentage.

In het geval van de Amazone-video is gekozen om bestaande videobeelden om te zetten naar interactief, dus de toevoeging van een interactieve laag. Een heel nieuwe interactieve video ontwikkelen kan ook, maar brengt kosten met zich mee. Bours: ‘Het laatste is gaver, maar geeft ook flink hogere kosten. Deze video heeft het WNF een paar 1000 euro gekost.’

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie