5 tips voor je branded social video

Social video is booming en wordt door steeds meer merken ingezet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Rocco Stallvord is jurylid van en autoriteit op het gebied van virale verspreiding. Met zijn bedrijf First was hij verantwoordelijk voor de ruim 65 miljoen views van de ABN Amro . Hier deelt hij 5 tips voor de inzet van je branded social video.Hier deelt hij 5 tips voor de inzet van je branded social video.

1. Lengte verschilt per medium

Er is geen standaard lengte voor social video’s. Op YouTube kun je prima uit de voeten met zowel korte als lange video’s, zolang het maar relevant blijft. Op Facebook is dat al weer anders, daar wordt je in een paar seconden beoordeeld en meer dan een paar minuten krijg je daar sowieso niet. En de 15 seconde Vines zijn weer van een heel ander kaliber, zowel qua lengte als qua inhoud. Stem je video content daarom af op het medium. 

 

2. Wees creatief

Het spreekt voor zich dat je social video relevant moet zijn voor de doelgroep. Om dat voor elkaar te krijgen is het verstandig om te bedenken wat ze graag zien, in plaats van wat je zelf wil vertellen. Denk ook eens na waarom mensen het zouden delen, of anderen zouden taggen, want dat zijn sleutels tot viraal succes. Maar bovenal: wees creatief en doe eens iets anders. Verras!

 

3. Facebook vs YouTube

Lang was YouTube dé plek waar je je video uploadde en waar alle traffic naar toe leidde. Facebook heeft daar een alternatief tegenover gesteld dat alsmaar groter wordt. Hoe groot is nog even afwachten, want ookal worden er mooie virale successen geboekt, er mist nog wel de zoek- en embedfunctie van YouTube. Voorlopig dus beide platformen naast elkaar inzetten, als je op beide vertegenwoordigd bent.

 

4. Promoot ook buiten je eigen straatje

Het wordt steeds makkelijker gemaakt om je social video’s betaald te promoten binnen YouTube en Facebook. Dat is handig en noodzakelijk, maar reserveer ook budget om buiten je eigen straatje aandacht te krijgen. Juist daar valt nog veel te winnen. 

 

5. Check je stats

Het steeds beter en sneller inzichtelijk krijgen van resultaten zorgt er niet alleen voor dat je je betaalde promotie real time kun bijsturen, maar ook dat je weet wat wel en niet werkt op een medium en daar je volgende video’s op aan kunt passen. Door de autoplay functie zijn voor Facebook video’s zijn de eerste paar seconden bijvoorbeeld cruciaal. Zijn die niet boeiend genoeg dan wordt je net zo makkelijk weer doorgescrolled. Kijk maar in je statistieken. 

 

De Beste Social Media Awards worden uitgereikt op 11 juni. Tot 30 april kun je je beste berichten insturen via 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie