5 tips voor wie zijn ziel aan de duivel wil verkopen

Rob Okhuijsen legt de samenwerking tussen De Persgroep en ING langs de Goddelijke meetlat.

[Gastblog] Recent verscheen op de Belgische website Apache een artikel met als titel ‘n’. Het is een kritische publicatie over een commerciële samenwerking tussen ING en De Persgroep, waarbij ING zich kan profileren in de redactionele kolommen van hun dagbladen.

Snel werd dit verhaal overgenomen door Villamedia en De Correspondent. Dat smaakte dus naar meer voor Apache. Afgelopen week verscheen daarom het vervolg: .

Erg nieuwswaardig is het verhaal op Apache niet. Samenwerkingen tussen commercie en redactie bestaan al meer dan tien jaar. Denk aan de mooie schaatsbijlagen die AEGON vroeger al met het Algemeen Dagblad maakte, de samenwerking tussen Deloitte en NRC Q, de pensioenbijlage die AEGON en Het Financieele Dagblad maakten, et cetera. Het is dus verwonderlijk waarom Villamedia en De Correspondent hier zo bovenop sprongen. Laatstgenoemde ontving kortgeleden zelfs nog een forse bijdrage van het European Jouralism Centre dat gelieerd is aan Bill Gates  om in de redactionele kolommen te berichten over klimaat en duurzaamheid. Dat is van hetzelfde laken een pak.     

De nieuwswaarde is dus gering. Te meer omdat het Algemeen Dagblad en De Persgroep de zogeheten ‘content deal’ met ING eerder ook al zelf naar buiten brachten, zowel in de krant als op het adverteerders deel van de website, . Dat geldt ook voor de andere samenwerkingen die Apache in hun tweede publicatie noemt.

Dat neemt niet weg dat Apache een inhoudelijk punt zou kunnen hebben of erger nog, dat De Persgroep inderdaad zijn ziel aan de duivel heeft verkocht. De duivel die zich huisvest in de kolommen van Nederlands grootste krantenbedrijf. Dat zou catastrofale gevolgen hebben. Hierbij moeten we dan aannemen dat de duivel ‘de commercie’ is en zijn gezant in dit geval ING. Om die vragen te kunnen beantwoorden, moeten we de transactie dus nader bekijken en toetsen aan bekende contracten tussen (rechts)personen en Beelzebub.

Hier ontstaat het eerste probleem. Bij de Kamer van Koophandel zijn de boeken van de Satan niet te raadplegen. Op de universiteit of tijdens je traineeship hoor je ook weinig over dealen met de Duivel. Gelukkig biedt de literatuurgeschiedenis hier enig soelaas. In (begin 16e eeuw, auteur onbekend) en in de -legende (onder andere opgetekend door Christopher Marlowe in de 16e eeuw en Johann Wolfgang von Goethe eind 18e en begin 19e eeuw).

Aan de hand van die twee klassieke werken kunnen we De Persgroep en ING langs de Goddelijke meetlat leggen en vijf praktische tips geven voor wie de Duivel wil vinden of juist vermijden.

Wanneer zoek je de Duivel?

Bij Mariken leiden een politieke discussie over de arrestatie van de hertog Van Gelre en een daaropvolgende ruzie in de familie ertoe dat het meisje zich gekrenkt en verdrietig voelt. De wanhoop daarover is zo groot, dat het haar niet meer uitmaakt wie haar gebeden hoort, God of Lucifer. Faust (of Dr. Faustus) is een ander verhaal. Hij heeft een niet te lessen dorst naar kennis en wil God hierin zelfs overtreffen. Je zou dus kunnen zeggen dat er bij Mariken sprake was van nood en bij Faust van hebzucht of inhaligheid. Op dat soort momenten komt de Duivel blijkbaar in beeld.

Is er bij De Persgroep sprake van een van beide? Met een EBITDA van EUR 138 miljoen in 2014 (6% stijging t.o.v. 2013) bij een licht dalende omzet van EUR 878 miljoen kunnen we de diagnose van zielennood niet bepaald stellen. De resultaten over 2015 zijn nog niet gepubliceerd, maar volgens bronnen waren de cijfers over het afgelopen jaar nog beter. Bij ING Bank lijkt ook niet veel aan de hand. In 2015 steeg de netto winst naar EUR 4,659 miljoen, van EUR 2,744 miljoen in 2014. Het onderdeel dat zich op consumenten richt, deed het zelfs 17.3% beter dan in het voorgaande jaar.    

Met de rug tegen de muur staan ze beide dus niet. De vraag is echter niet hoe je vandaag je geld verdient, maar hoe je dat over vijf jaar doet? Waren de inkomsten uit lezers- en advertentiemarkt bij De Persgroep in het verleden nog ongeveer 50-50, inmiddels is dat verschoven naar 70-30. En die traditionele advertentiemarkt zal verder krimpen. Dat komt omdat u gewone advertenties niet meer vertrouwt. Daarom zoeken bedrijven als ING naar andere manieren om nieuwe klanten te bereiken. Een behulpzame ING woordvoerster zegt daarover “We willen relevant zijn voor onze klanten, voor consumenten door niet alleen de juiste producten en diensten aan te bieden maar ook relevante content. Content waar klanten en consumenten echt wat aan hebben. In ons geval is dat content die helpt bij het maken van de juiste financiële keuzes en die passen bij zijn of haar specifieke situatie en behoefte. Je wil op verschillende momenten en op verschillende platformen die content onder de aandacht brengen. Dat vraagt om een cross mediale aanpak, want consumenten bewandelen minder de traditionele wegen en je wil toch aansluiting hebben en houden bij/op hun zoektocht naar relevante informatie.”

en:

“De inzet van de (regionale) dagbladen van de Persgroep gaf ons de mogelijkheid om die verhalen in een regionale, relevante context, binnen de sportkaternen van de maandag te vertellen. De regiodagbladen hebben een gemiddeld bereik van 40% binnen hun eigen verspreidingsgebied, wat hoger is dan alle landelijke dagbladen. In totaal werden per dag 1,8 miljoen lezers met een regionaal relevante boodschap bereikt.”

Ofwel, De Persgroep moet creatief zijn om nog wat te maken van die krimpende advertentiemarkt. Het onderdeel dat zich hiermee bezighoudt - MediaLab - heeft inmiddels zelfs 12 mensen in vaste dienst. En ING moet andere paden bewandelen om u nog te kunnen bereiken. Ze zoeken een relevant en betrouwbaar ‘umfeld’ zoals dat zo mooi heet. Die twee lijken elkaar dus te hebben gevonden in een logisch spel van vraag en aanbod.

Als je kijkt naar marktaandeel (60%+) en omzet van De Persgroep zie je ook dat ze allang niet meer concurreren met bijvoorbeeld Telegraaf Media Groep of NRC Handelsblad. Het strijdtoneel heeft zich verlegd naar bijvoorbeeld YouTube, Facebook en televisie. En daar gelden andere wetten.

2. Waar vind je de duivel?

Een volgend handvat biedt wellicht de vraag waar je de Duivel tegenkomt? Vaak is het op een kruispunt, zowel letterlijk als figuurlijk. Een kruispunt in je leven: welke weg sla je in, wat zich manifesteert in een kruispunt op de kaart. Voor wie de literatuur te hoog gegrepen is, biedt de film ‘Crossroads’ hier een uitkomst. Hier ziet u de spectaculaire finale van die film, met die jongen die niet alleen heel goed is in karate, maar ook al in gitaar spelen. Daar moet wel bij worden opgemerkt dat hij die karate titel won met behulp van fraude (een zwarte band stelen..). Dus wellicht gingen beide films toch over de Duivel.

Waar zien we de content van ING zoal verschijnen? In 2014 in het SBS programma ‘Hoeveel ben je waard?’ en vandaag de dag via een samenwerking met RTL Z. Nog naast de aanwezigheid op social media kanalen natuurlijk. Een “cross mediale aanpak” noemt ING dat. Cross mediaal...crossroad, dat komt in de buurt, maar is misschien nog wat gezocht. Over die samenwerkingen valt echter niemand. Waarom niet? Omdat er geen sprake is van journalistieke media, daar zit de angel. Op social media vind je dat ‘redactionele umfeld’ niet. En voor commerciële televisie geldt: als je geen ziel hebt, kun je hem ook niet verkopen. Aan de andere kant zijn commerciële boodschappen via social media kanalen steeds moeilijker te herkennen. Een boodschap van iemand die je kent, wordt tegenwoordig nog meer vertrouwd dan een artikel van een journalist. Het vervelende is alleen dat de mensen op social media kanalen soms zelf in een advertentie veranderen, doordat ze betaald worden of een belang hebben, zonder dat u het weet.

In de dagbladen van De Persgroep vonden we ING in het regionale sport katern. Dat is eigenlijk helemaal geen gekke plek. Van oudsher zijn sport en commercie met elkaar verbonden; weinigen zien daar een probleem in. In die zin is het sportkatern meer te vergelijken met entertainment nieuws of met de culturele en goede doelen sector. Daar gelden andere journalistieke gebruiken en zijn sponsoring en samenwerking heel normaal. Niet voor niets maakt de Mediawet voor televisie een uitzondering voor sport-, culturele- en goede doelen programma’s.

3. Hoe herken je hem?

Terug naar Mariken en Faust. Want hoe herken je de Duivel? Als je dat weet, kun je hem beter vinden of vermijden. Op horens hoef je niet te rekenen. Je ontmoet Lucifer namelijk zelden tot nooit in eigen persoon. Hij bedient zich van tussenpersonen. In Mariken is het Moenen met het ene oog die de transactie sluit. De hand van de Duivel herkende je immers ondermeer in een handicap. Aan Faust verschijnt de demon Mephistopheles.

Auw. Hier wordt het gevoelig. Een aanpak via tussenpersonen is ING niet onbekend. Zelf waren ze een intermediair kanaal voor (woeker)polissen van Nationale Nederlanden. Zowel Moenen als Mephistopheles deden dan wel weer aan actieve begeleiding en nazorg. Dat valt van de meeste intermediaire organisaties helaas dan weer niet te zeggen.

Dan de vraag of en hoe je ING herkent in de kolommen van De Persgroep. Dat is duidelijk en transparant, zoals het ook hoort. Zowel in kop als een kader wordt de samenwerking toegelicht.

De ruis is ontstaan door twee artikelen die de sportredactie plaatste, met een duidelijke link naar ING, maar die niet binnen de redactioneel-commerciële samenwerking vielen. Dat was onhandig en creëerde alsnog een schijn van aantasting van de redactionele onafhankelijkheid. Maar goed, iedereen kan wel eens een foutje maken. Daarmee is je ziel nog niet verloren.      

Zoals de gezant van de Duivel herkenbaar is aan een handicap, zo vervormen ook de redactionele pagina’s waar je dergelijke samenwerkingen ziet. Met de kleur van de sponsor bijvoorbeeld en andere verwijzingen.

In het geval van ING is die kleur oranje. Het oranje van zwavel en salpeterzuur? Nee, dat is wat te vergezocht.

4. Wat is zijn prijs?

Wat vraagt de Duivel in ruil voor zijn diensten? Hij biedt dus een uitweg uit een situatie van wanhoop of beloont inhaligheid. Tegen een hoge prijs, de ziel. Hier is het menselijke en psychologische probleem dat mensen altijd wel oog hebben voor rendement, maar niet voor kosten. Men kijkt wel naar het rendement van een beleggingsfonds, maar niet naar de mate waarin kosten drukken op wat men uiteindelijk in handen krijgt. En meer vergelijkingen met de financiële wereld dringen zich opnieuw op. Je zou de ziel als prijs kunnen zien als een vorm van uitgestelde betaling, of als een pandrecht. In elk geval als iets wat vandaag niet aan de orde is, maar pas over tientallen jaren. Daar wil je je geen zorgen over maken. Bij winstverdriedubbelaars kwam je verlies ook pas op het eind. En of je huis afbetaald kan worden, merken we over 30 jaar wel. In dat opzicht is de ziel wel een prijs die past bij een bank. De werkelijke kosten blijven verborgen, als ware het een woekerpolis.

Moenen leert Mariken de schone kunsten. En Faust ontvangt meer kennis dan de schepper. Beide hielden wel van een experimentje, zeker als je het in de context van die tijd beschouwt. Net als het MediaLab van De Persgroep wellicht. Voor de risico’s hadden ze minder oog en ook niet voor het feit dat je van gedachten kunt wisselen of dat de heer van de duisternis zijn prijs wel eens eerder zou kunnen proberen te claimen.  

En dat laatste is wat hij doet. Mariken krijgt na het zien van een wagenspel berouw en bidt tot God. Hierom wordt Moenen zo kwaad dat hij met haar de lucht in vliegt en van grote hoogte laat vallen. Voor Faust eindigt het nog iets pijnlijker. Hij wordt verliefd, maar deze dame wordt beschuldigd van moord en belandt op de brandstapel. Waarop hij bij haar in het vuur springt en sterft.

5. Hoe kom je er weer vanaf?

Hoe bindend is nu zo’n contract met de Duivel? Ondanks het feit dat zijn gezant vaak een tussenpersoon, bankier, advocaat of lobbyist is, zit er gek genoeg toch altijd wel een uitweg in het contract. Vaak toch nog door Goddelijk ingrijpen. De vraag is hoe we God dan moeten zien ten opzichte van dit soort overeenkomsten? Als rechter, als ultimate benificiary owner of als activistisch aandeelhouder? In elk geval stemt het hoopvol. Mariken valt weliswaar te pletter, maar overleeft de val. Ze komt uiteindelijk terecht bij de Paus en vraagt vergiffenis voor haar zonden. Voor straf moet ze drie ijzeren ringen dragen om haar hals en polsen en ze trekt zich terug in een klooster, waar de Aartsengel Gabriël haar uiteindelijk verlost en ze nog enkele jaren in vrede leeft. En Faust? Die sterft, maar slijt het hiernamaals niet in het vuur doordat hij liefde en opofferingsgezindheid toonde.

Dan het eindoordeel. Je moet je maar afvragen of die experimenten het allemaal waard zijn: te pletter vallen, de brandstapel. Duidelijk is dat iedereen zoekende is en er verschillende modellen bestaan. Van Follow the money dat volledig op de lezersmarkt leunt tot GeenStijl dat bewijst dat je onafhankelijke onderzoeksjournalistiek kunt bedrijven met een model dat 100% van de advertentiemarkt afhankelijk is, maar met een strikte Chinese muur tussen redactie en commercie. Zoals gezegd, zit De Persgroep inmiddels in een heel andere concurrentieveld. Kijken we echter alleen naar de advertentiemarkt dan kunnen we ervan uitgaan dat die nog verder zal krimpen. Hoeveel is die 5% (omzet uit dit type samenwerkingen) van 30% (omzet advertentiemarkt) je dan waard? Ofwel, hoeveel risico wil je lopen met je onafhankelijke redactionele reputatie voor die paar centen?   

Uit de bovenstaande vijf vragen vloeit dat ING zeker kenmerken heeft van Moenen of Mephistopheles. De Persgroep moet daarom ook uitkijken wat ze doen daar in het alchemisten lab. Juist omdat ze voor 70% op de lezersmarkt leunen. Transparantie is daarbij van het grootste belang en dat is wat ze vooralsnog goed doen. Een krant is namelijk niet anders dan een verpakking van een voedingsproduct: je wilt weten welke ingrediënten er in zitten.

Als we de metafoor doortrekken dan is ING wellicht meer een Moenen dan een Mephistopheles. Moenen en Mariken leefden jaren samen, net zoals adverteerder en redactie nu een beetje doen. De Persgroep is alleen meer Faust dan Mariken. Met die omzet en winsten is van wanhoop immers geen sprake. Laten we daarbij echter niet vergeten dat bij het oude PcM Uitgevers het geld ooit ook van de muren droop. Als een Faust verkochten zij zichzelf vervolgens aan een duivel, Apax. Van die tragische geschiedenis heeft men hopelijk geleerd. Mooi of juist ironisch genoeg was toen Persgroep CEO Christian van Thillo juist de reddende engel.

Zorgwekkender is de beweging dat vooral overheden en NGO’s zelf hun welgevallige media in het zadel helpen, die vervolgens concurreren met echte onafhankelijke nieuwsmedia. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe Ruslandplatform van onder andere Hubert Smeets dat honderdduizenden euro’s subsidie krijgt van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Of een platform als DUIC, De Utrechtse Internet Courant, dat in totaal voor tonnen aan gemeentelijke en provinciegelden ontvangt. Nog frappanter is misschien wel de gewezen Telegraaf hoofdredacteur Sjuul Paradijs. Terwijl hij op zijn redactie jarenlang het tegenovergestelde bepleitte, verklaarde hij direct na ontvangst van zijn vertrekpremie de vrije dagbladjournalistiek overleden. Nu trekt hij als marskramer langs bedrijven met de boodschap: omzeil de journalistieke media en word zelf uitgever van je eigen content.

Terug naar de stichtelijke moraal van dit verhaal. De dilemma’s en keuzes van journalistieke bedrijven kunnen we principieel of pragmatisch en bedrijfseconomisch bekijken. Is een combinatie mogelijk? Dan krijg je al snel twee geloven op een kussen, en daar slaapt de Duivel per definitie tussen. Toch zie ik liever ING dat zijn centen uitgeeft aan de vrije dagbladpers dan eerdergenoemde overheden of de nieuwe clientèle van Paradijs. En De Persgroep kan alle schijn wegnemen door nog eens wat extra geld te investeren in onderzoeksjournalistiek.

Rob Okhuijsen is communicatie- en mediastrateeg.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Illuminati
Want alleen wie zoekt het licht. Geld, macht, roem en rijkdom worden je titel in je hele generatie en zien je dromen uitkomen. Als je interesse hebt om lid te worden van illuminati world Order in (VS) email ons vandaag nog Email: illuminatiworldwideorder@gmail.com
Of wat is-app ons .. +19292811087

Voor uw online initiatie.
Maakt niet uit waar je bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze baphomet beïnvloeden.


Let op .. We accepteren geen Whatsap-oproep.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mark
WELKOM IN DE GROTE TEMPEL VAN DE ILLUMINATI WERELD VAN RICHES, FAME AND POWERS.
BENT U POLITICIEN, ARTS, INGENIEUR, MODEL, GEDIPLOMEERD, STUDENT, BEDRIJFSMENS OF VROUW IN HET ZOEKEN VAN WIJSHEID, FAME, KRACHT, KENNIS EN RIJKDOM !!!
neem vandaag nog contact met ons op VIA: 2349054734931 of Whatsapp 2349054734931 E-mail: illuminatiworld202@gmail.com
HET IS EEN GOUDEN GELEGENHEID De grote Illuminati-organisatie zal je rijk, machtig, beroemd en rijk maken. Je kunt al je dromen en je hartwensen realiseren door lid te zijn van de Illuminati-broederschap, het Lange leven en de welvaart hier beneden met een eeuwig leven en vreugde . ..als je echt lid wilt worden van de grote Illuminati,
  neem vandaag nog contact met ons op VIA: 2349054734931 of Whatsapp 2349054734931 E-mail: illuminatiworld202@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Dennis Brian
Aandacht!! aan jullie allemaal Via Global, ben hier om mijn getuigenis te geven over hoe ik eindelijk de nieuwe wereldorde van Illuminati volg, nadat ik meer dan 1 jaar en 6 maanden heb geprobeerd mee te doen, maar oplichters hebben me meerdere keren geld afgenomen. Ik ben al zo lang op zoek naar de nieuwe wereldorde van Illuminati, en ik was vaak oplichterij, tot vorige week hier toen ik de heer Patrick online ontmoette die me geholpen heeft om vandaag lid te worden van de nieuwe wereldorde van Illuminati en ik ontvang de som van 3 miljoen USD op mijn bankrekening die naar mij is verzonden en een gloednieuwe slanke auto door de rederij direct nadat mijn initiatie is voltooid, ben zo blij! Als je geïnteresseerd bent om vandaag lid te worden van de nieuwe wereldorde van verlichting, neem dan vandaag contact op met de heer Patrick in plaats van oplichters te accepteren om je geld te nemen in naam van je te helpen, e-mail hem via agentpatrick5@gmail.com Of via WhatsApp +234(0)8055329159 voor uw succesvolle initiatie en ontvangst van uw onmiddellijke lidmaatschapsvoordeel.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Dennis Brian
Aandacht!! aan jullie allemaal Via Global, ben hier om mijn getuigenis te geven over hoe ik eindelijk de nieuwe wereldorde van Illuminati volg, nadat ik meer dan 1 jaar en 6 maanden heb geprobeerd mee te doen, maar oplichters hebben me meerdere keren geld afgenomen. Ik ben al zo lang op zoek naar de nieuwe wereldorde van Illuminati, en ik was vaak oplichterij, tot vorige week hier toen ik de heer Patrick online ontmoette die me geholpen heeft om vandaag lid te worden van de nieuwe wereldorde van Illuminati en ik ontvang de som van 3 miljoen USD op mijn bankrekening die naar mij is verzonden en een gloednieuwe slanke auto door de rederij direct nadat mijn initiatie is voltooid, ben zo blij! Als je geïnteresseerd bent om vandaag lid te worden van de nieuwe wereldorde van verlichting, neem dan vandaag contact op met de heer Patrick in plaats van oplichters te accepteren om je geld te nemen in naam van je te helpen, e-mail hem via agentpatrick5@gmail.com Of via WhatsApp +234(0)8055329159 voor uw succesvolle initiatie en ontvangst van uw onmiddellijke lidmaatschapsvoordeel.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Dennis Brian
Aandacht!! aan jullie allemaal Via Global, ben hier om mijn getuigenis te geven over hoe ik eindelijk de nieuwe wereldorde van Illuminati volg, nadat ik meer dan 1 jaar en 6 maanden heb geprobeerd mee te doen, maar oplichters hebben me meerdere keren geld afgenomen. Ik ben al zo lang op zoek naar de nieuwe wereldorde van Illuminati, en ik was vaak oplichterij, tot vorige week hier toen ik de heer Patrick online ontmoette die me geholpen heeft om vandaag lid te worden van de nieuwe wereldorde van Illuminati en ik ontvang de som van 3 miljoen USD op mijn bankrekening die naar mij is verzonden en een gloednieuwe slanke auto door de rederij direct nadat mijn initiatie is voltooid, ben zo blij! Als je geïnteresseerd bent om vandaag lid te worden van de nieuwe wereldorde van verlichting, neem dan vandaag contact op met de heer Patrick in plaats van oplichters te accepteren om je geld te nemen in naam van je te helpen, e-mail hem via agentpatrick5@gmail.com Of via WhatsApp +234(0)8055329159 voor uw succesvolle initiatie en ontvangst van uw onmiddellijke lidmaatschapsvoordeel.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Illuminatiworldwide
Want alleen wie zoekt het licht. Geld, macht, roem en rijkdom worden je titel in je hele generatie en zien je dromen uitkomen. Als je interesse hebt om lid te worden van illuminati world Order in (VS) email ons vandaag nog Email: illuminatiworldwideorder@gmail.com
Of wat is-app ons .. + 19292811087

Voor uw online initiatie.
Maakt niet uit waar je bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze baphomet beïnvloeden.


Let op .. We accepteren geen Whatsap-oproep.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
martin maxwell
WELCOME TO THE GREAT BROTHERHOOD.
Do you want to be a member of Illuminati as a brotherhood
that will make you rich and famous in the world and have
power to control people in the high place in the worldwide
.Are you a business man or woman,artist, political,
musician, student, do you want to be rich, famous, powerful
in life, join the Illuminati brotherhood cult today and get
instant rich sum of. 2 million dollars in a week, and a free
home.any where you choose to live in this world
BENEFITS GIVEN TO NEW MEMBERS of ILLUMINATI.
1. A Cash Reward of USD $500,000 USD
2. A New Sleek Dream CAR valued at USD $300,000 USD
3.A Dream House bought in the country of your own choice
4. One Month holiday (fully paid) to your dream tourist
destination.
5.One year Golf Membership package
6.A V.I.P treatment in all Airports in the World 7.A total
Lifestyle change 8.Access to Bohemian Grove
account every month as a member
9.One Month booked Appointment with Top 5 world
Leaders and Top 5 Celebrities in the World.
If you are interested of joining us in the great brotherhood of illuminati CONTACT MR ROLAND or WhatsApp him +2348142587627
or email:illuminatipower666brotherhood@gmail.com
REPLY

WELCOME TO THE GREAT BROTHERHOOD.
Do you want to be a member of Illuminati as a brotherhood
that will make you rich and famous in the world and have
power to control people in the high place in the worldwide
.Are you a business man or woman,artist, political,
musician, student, do you want to be rich, famous, powerful
in life, join the Illuminati brotherhood cult today and get
instant rich sum of. 2 million dollars in a week, and a free
home.any where you choose to live in this world
BENEFITS GIVEN TO NEW MEMBERS of ILLUMINATI.
1. A Cash Reward of USD $500,000 USD
2. A New Sleek Dream CAR valued at USD $300,000 USD
3.A Dream House bought in the country of your own choice
4. One Month holiday (fully paid) to your dream tourist
destination.
5.One year Golf Membership package
6.A V.I.P treatment in all Airports in the World 7.A total
Lifestyle change 8.Access to Bohemian Grove
account every month as a member
9.One Month booked Appointment with Top 5 world
Leaders and Top 5 Celebrities in the World.
If you are interested of joining us in the great brotherhood of illuminati CONTACT MR ROLAND or WhatsApp him +2348142587627
or email:illuminatipower666brotherhood@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
George Philip
I WANT TO JOIN THE ILLUMINATI666 BROTHERHOOD SOCIETY +2348149041198. CALL MR GEORGE !!!

Join the great Illuminati Freemason today, Do you want to become a business Man/Woman, or you are seeking for wisdom and knowledge, Pastor,Politician, Musician, Doctor, Footballer, Student, Do you want be a Famous Artist or an Actor (e t.c) and you want to be Rich, Powerful and be Famous in the world and also get sum of 600,000,00 dollars with a free home of your choice to live in the world and also be getting 900,000,00USD as monthly salary and also been giving money to start up a business of your own choice… interested contact great agent illuminatibrotherhood11100@gmail.com Or CALL::+2348149041198

BENEFITS GIVEN TO NEW MEMBERS WHO JOIN ILLUMINATI.
1. A Cash reward worth $1,000,000, 00USD after initiation.
2. A New Sleek Dream CAR valued at USD $33,000 USD
3.A Dream House bought in the country of your own choice
4. One Month holiday (fully paid) to your dream tourist destination.
5.One year Golf Membership package
6.A V.I.P treatment in all Airports in the World
7.A total Lifestyle change
8.Access to Bohemian Grove.
9.Monthly payment of $1,000,000,00 USD into your bank account every month as a member
10.One Month booked.appointment with Top 5 world Leaders and Top 5 Celebrities in the World
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
George Philip
I WANT TO JOIN THE ILLUMINATI666 BROTHERHOOD SOCIETY +2348149041198. CALL MR GEORGE !!!

Join the great Illuminati Freemason today, Do you want to become a business Man/Woman, or you are seeking for wisdom and knowledge, Pastor,Politician, Musician, Doctor, Footballer, Student, Do you want be a Famous Artist or an Actor (e t.c) and you want to be Rich, Powerful and be Famous in the world and also get sum of 600,000,00 dollars with a free home of your choice to live in the world and also be getting 900,000,00USD as monthly salary and also been giving money to start up a business of your own choice… interested contact great agent illuminatibrotherhood11100@gmail.com Or CALL::+2348149041198

BENEFITS GIVEN TO NEW MEMBERS WHO JOIN ILLUMINATI.
1. A Cash reward worth $1,000,000, 00USD after initiation.
2. A New Sleek Dream CAR valued at USD $33,000 USD
3.A Dream House bought in the country of your own choice
4. One Month holiday (fully paid) to your dream tourist destination.
5.One year Golf Membership package
6.A V.I.P treatment in all Airports in the World
7.A total Lifestyle change
8.Access to Bohemian Grove.
9.Monthly payment of $1,000,000,00 USD into your bank account every month as a member
10.One Month booked.appointment with Top 5 world Leaders and Top 5 Celebrities in the World
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
henry
KOM VANDAAG IN BIJ DE GROTE BROEDERSNOP EN LEEF EEN BETER EN GELUKKIG LEVEN. GRAAG GEDAAN
AAN DE GROTE TEMPEL VAN RIJKEN EN FAME. Ben je een bedrijf, man,
politiek, muzikaal, student en je wilt rijk, krachtig en be. zijn
beroemd in het leven? Je kunt je dromen waarmaken door lid te zijn van de Grote
Hood illuminati broer. Hiermee kunnen al je dromen en hartwensen zijn
Volledig vervullen, als je echt lid wilt worden van de grote Illuminati
broer kap, neem nu contact op met Lord Illuminati, Opmerking: nieuw aangeworven leden
hebben recht op $ 12.000.000 Amerikaanse dollars, een gouden ring die bescherming biedt
en gilde van vijanden, en een gratis visum voor de Verenigde Staten van Amerika.
Alsjeblieft, we delen geen bloed. Verlies deze kans niet. Datum
Rekrutering van nieuwe geliefde leden, bel en wees rijk! Nu van LORDMASHA
bij ILLUMINATIONELOVE klantenservice: Motto; We zijn hier om te verminderen
de armoede van de wereld en maak je dromen waar. We zitten te wachten
je antwoord, je kunt ons toevoegen op WhatsApp Mobile en rijk worden binnen een
maand. stuur ons een e-mail: henryfrank485@gmail.com Whatsapp us: +1 (662) -362-7440
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
jan sluijter
Graag zou ik contact met u hebben
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
henry
KOM VANDAAG IN BIJ DE GROTE BROEDERSNOP EN LEEF EEN BETER EN GELUKKIG LEVEN. GRAAG GEDAAN
AAN DE GROTE TEMPEL VAN RIJKEN EN FAME. Ben je een bedrijf, man,
politiek, muzikaal, student en je wilt rijk, krachtig en be. zijn
beroemd in het leven? Je kunt je dromen waarmaken door lid te zijn van de Grote
Hood illuminati broer. Hiermee kunnen al je dromen en hartwensen zijn
Volledig vervullen, als je echt lid wilt worden van de grote Illuminati
broer kap, neem nu contact op met Lord Illuminati, Opmerking: nieuw aangeworven leden
hebben recht op $ 12.000.000 Amerikaanse dollars, een gouden ring die bescherming biedt
en gilde van vijanden, en een gratis visum voor de Verenigde Staten van Amerika.
Alsjeblieft, we delen geen bloed. Verlies deze kans niet. Datum
Rekrutering van nieuwe geliefde leden, bel en wees rijk! Nu van LORDMASHA
bij ILLUMINATIONELOVE klantenservice: Motto; We zijn hier om te verminderen
de armoede van de wereld en maak je dromen waar. We zitten te wachten
je antwoord, je kunt ons toevoegen op WhatsApp Mobile en rijk worden binnen een
maand. stuur ons een e-mail: henryfrank485@gmail.com Whatsapp us: +1 (662) -362-7440
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Norman Ash
UW BESTE KANS OP DE GEWELDIGE ILLUMINATI-TEMPEL VAN GELD EN KRACHT.
LET OP: GEEN MENSELIJK OFFERGEVING IS BELANGRIJK
Je kunt contact opnemen met de tempelagent via WhatsApp: + 1267-725-1932

Ben je een zakenman of vrouw, politiek, muzikant, student, wil je rijk, beroemd, krachtig in het leven zijn, word je vandaag lid van de Illuminati-broederschapscultus en krijg je direct een rijke som van. 1 miljoen dollar per week en een gratis huis. waar je ook kiest om te leven in deze wereld en krijgt ook 350.000 VS.
dollars per maand als een salaris ...

Voordelen voor nieuwe leden die lid worden van Illuminati.
1. Een huis in een land naar keuze
2. Een nieuwe droomauto ter waarde van USD $ 50.000

Je moet 18 jaar of ouder zijn voordat je contact kunt opnemen met onze partners E-mail: bigbrotherhoodilluminati@gmail.com
Voor qiuck-antwoordoproep of tekst + 1254-206-2233
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Robert
Sluit je aan bij Illuminati voor politieke en economische macht, rijkdom en spirituele kracht. E-mail: illuminatistar6666@gmail.com of WhatsApp +1(806)305-9914, +1(361)384-5724.
VOORDELEN VOOR LIDSTATEN DIE AAN ILLUMINATI KOMEN.
1. Een contante beloning van USD 20.500.000 USD.
2. Een nieuwe slanke droomauto ter waarde van USD $ 700.000.
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
4. Maandelijkse betaling van $ 3.000.000USD op uw bankrekening elke maand als lid.
Als je geïnteresseerd bent om bij ons te komen, e-mail: illuminatistar6666@gmail.com of WhatsApp +1(806)305-9914, +1(361)384-5724.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
illuminatiworldwide
Word vandaag lid van de illuminati en zoek licht. Geld, macht, roem en rijkdom worden je titel in je hele generatie en zien je dromen uitkomen. Als je interesse hebt om lid te worden van illuminati, bestel dan hier Hoofdkwartier in (VS), email ons vandaag E-mail: illuminatiworldwideorder@gmail.com
Of wat is-app ons .. +19292811087

Voor uw online initiatie.
Maakt niet uit waar je bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze baphomet beïnvloeden.



Let op .. We accepteren geen Whatsap-oproep.


https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
GREAT ILLUMINATI ORDER
Groeten van de grote orde van de verlichte naar de verenigde staat en over de hele wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminate, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 550.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook naar een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze mogelijkheid in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AANSLUITEN VOOR ILLU- GINAAT.
1. Een contante beloning van USD 550.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUSTE VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
GREAT ILLUMINATI WORLD ORDER
Groeten van de grote orde van de verlichte naar de verenigde staat en over de hele wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminate, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 550.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook naar een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze mogelijkheid in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AANSLUITEN VOOR ILLU- GINAAT.
1. Een contante beloning van USD 550.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUSTE VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
illuminatiworldwide
Word vandaag lid van de illuminati en zoek licht. Geld, macht, roem en rijkdom worden je titel in je hele generatie en zien je dromen uitkomen. Als je interesse hebt om lid te worden van illuminati, bestel dan hier Hoofdkwartier in (VS), email ons vandaag E-mail: illuminatiworldwideorder@gmail.com
Of wat is-app ons .. +19292811087

Voor uw online initiatie.
Maakt niet uit waar je bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze baphomet beïnvloeden.



Let op .. We accepteren geen Whatsap-oproep.


https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
illuminati
Hallo vrienden ......

Hier heb je de kans om je bij deze rijke man in de States aan te sluiten
Verenigd, waar je zult zijn en krachtig bent. Alles wat je moet doen is
wees een loyaal contact, en over de hele wereld, wees
een deel van ons zijn en een rijke verlichtingssterkte zijn als voorbeeld666@gmail.com

 U kunt ook contact met ons opnemen
voor meer informatie en het lidmaatschapsproces, zodat je kunt
lid zijn van de broederschap.

LET OP: alle nieuwe leden krijgen een gedeeltelijke betaling voor
het visum verwerken om bij ons te zijn op de dag van de kroning in
verenigd met hen
Voordelen van felicitaties. Vervolgens kunt u beginnen met uw
normale jaarlijkse broederschapsuitkeringen. maandelijks en wekelijks

NIEUWE VOORDELEN VAN HET ILLUMINATI LIDMAATSCHAP.

1. 550.000 USD USD Beloning in contanten
2. Een nieuwe droom van $ 134.000 AUTO
3. Koop een droomhuis volgens uw keuze
4. Uw maandelijkse vakantie in het toerisme (volledig betaald).
5. Golfpakket voor één jaar
6.A V.I.P Behandeling op alle luchthavens van de wereld 7. Een verandering
van levensstijl 8. Toegang tot Bohemian Grove
$ 100.000.000 per maand voor elke maand naar uw bankrekening
10. Drie maanden afspraken met de 5 belangrijkste wereldleiders
van de wereld en de beste familie van de grote Illuminati-broederschap.
Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen via illuminatotherotherhoodtample666@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
illuminatiworldwide
Word vandaag lid van de illuminati en zoek het licht. Geld, macht, roem en rijkdom worden de titel voor uw generatie en zien hoe uw dromen uitkomen. Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van het wereldwijde hoofdkantoor voor Illuminati-bestellingen in (VS), stuurt u ons vandaag een e-mail. E-mail: illuminatiworldwideorder@gmail.com
Of wat is-app ons .. +19292811087

Voor uw online initiatie.
Maakt niet uit waar je bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze baphomet beïnvloeden.

Let op .. We accepteren geen WhatsApp.

https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Norman Ash
UW BESTE KANS OP DE GEWELDIGE ILLUMINATI-TEMPEL VAN GELD EN KRACHT.
LET OP: GEEN MENSELIJK OFFERGEVING IS BELANGRIJK
Je kunt contact opnemen met de tempelagent via WhatsApp: +1 (1267-725-1932)

Ben je een zakenman of vrouw, politiek, muzikant, student, wil je rijk, beroemd, krachtig in het leven zijn, word je vandaag lid van de Illuminati-broederschapscultus en krijg je direct een rijke som van. 1 miljoen dollar per week en een gratis huis. waar je ook kiest om te leven in deze wereld en krijgt ook 350.000 VS.
dollars maandelijks als een salaris ...

Voordelen voor nieuwe leden die lid worden van Illuminati.
1. Een huis in een land naar keuze
2. Een nieuwe droomauto ter waarde van USD $ 50.000

Je moet 18 jaar of ouder zijn voordat je contact kunt opnemen met onze partners E-mail: bigbrotherhoodilluminati@gmail.com
Voor qiuck-antwoordoproep of tekst +1 (254-206-2233)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Pasiano
Hallo, ich bin Pasiano mit Namen, ich bin Mitglied der großen Bruderschaft der Illuminaten. Möchten Sie sich den Illuminati anschließen und reich und einflussreich im Leben werden? ... Reichtum, Ruhm und Macht sind für uns kein Problem. Schließen Sie sich uns noch heute an und lösen Sie Ihre finanziellen Probleme. Bei uns sind Sie finanziell frei und stabil. Sie können mich als Ihren persönlichen Oberpriester per E-Mail an pasianoagent07@gmail.com kontaktieren. Wenn Sie Mitglied der Illuminati werden möchten, antworten Sie mit Ja, damit wir dem Licht folgen können.
WIR ÜBERWACHEN SIE IMMER 🔺
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Great Lord Raymond
Groeten van de grote ORDE VAN HET ILLUMINATI naar de Verenigde Staten en de rest van de wereld, dit is een open kans om je te voegen bij de broederschap van de Illuminate, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 700.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze mogelijkheid in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AANSLUITEN VOOR ILLU- GINAAT.
1. Een contante beloning van USD $ 800.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 190.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze
4. Een diplomatiek paspoort om naar elk land van uw keuze te reizen en nog veel meer
5. Maandelijkse betaling van USD $ 2.400.000 USD op uw bankrekening als lid

NOTITIE; je kunt je aansluiten bij de Illuminati-broederschap van overal ter wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië, Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,

LET OP: als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op via e-mail: illuminatitemple9102@gmail.com

Groeten ILLUMINATI TEMPLE VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Grandmaster Steve
Hallo, ik ben zomer bij naam, ik ben lid van de grote illuminati-broederschap, wil je lid worden van de illuminatie en word rijk en invloedrijk in het leven? ... Rijkdom, roem en macht is geen probleem bij ons , sluit u vandaag aan bij ons en schop uw financiële problemen bij ons los, u bent financieel vrij en stabiel. Neem contact op met de grootmeester op whatsapp +1 929-273-1712 als je lid wilt worden van de illuminati volg het licht
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
GREAT ILLUMINATI ORDER
Groeten van de grote orde van de verlichte naar de verenigde staat en over de hele wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminate, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 550.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook naar een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze mogelijkheid in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AANSLUITEN VOOR ILLU- GINAAT.
1. Een contante beloning van USD 550.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUSTE VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
alex
WELKOM IN DE GROTE TEMPEL VAN ILLUMINATI WORLD RICHES. JE ZIJN POLITICIEN, ARTS, INGENIEUR, MODEL, AFGESTUDEERDE, STUDENT,
GOUDEN GELEGENHEID De grote Illuminati-organisatie zal je rijk, machtig, beroemd en rijk maken.
Je kunt al je dromen en verlangens van het hart bereiken door lid te zijn van de broederschap van de Illuminati,
Lange levensduur en welvaart hier op aarde met eeuwig leven en pensioen. Je wilt vandaag echt lid worden van het grote illuminati-lid. Om lid te worden van de Illuminati, duurt het maar 30 minuten om rijk te worden, je hebt maar 2 uur. We hebben veel voordelen in de Illuminati.
We geven onze leden elke week $ 3000.
We geven onze leden $ 2.000.000 = elke maand.
om lid te worden, kun je contact met ons opnemen via illuminatiworld84 @ gmail of whatsapp + 2348166224811
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
GREAT ILLUMINATI ORDER
Groeten van de grote orde van de verlichte naar de verenigde staat en over de hele wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminate, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 550.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook naar een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze mogelijkheid in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AANSLUITEN VOOR ILLU- GINAAT.
1. Een contante beloning van USD 550.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUSTE VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
GREAT ILLUMINATI ORDER
Groeten van de grote orde van de verlichte naar de verenigde staat en over de hele wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminate, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 550.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook naar een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze mogelijkheid in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AANSLUITEN VOOR ILLU- GINAAT.
1. Een contante beloning van USD 550.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUSTE VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
GREAT ILLUMINATI ORDER
Groeten uit de GEWELDIGE VOLGORDE VAN HET ILLUMINATI aan de Verenigde Staten en de rest van de wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminati, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 650.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze mogelijkheid in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AAN ILLUMINATI GAAN.
1. Een contante beloning van USD $ 650.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUMINATI VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
GREAT ILLUMINATI ORDER
Groeten uit de GEWELDIGE VOLGORDE VAN HET ILLUMINATI aan de Verenigde Staten en de rest van de wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminati, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 650.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze kans in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AAN ILLUMINATI GAAN.
1. Een contante beloning van USD $ 650.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUMINATI VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
GREAT ILLUMINATI ORDER
Groeten uit de GEWELDIGE VOLGORDE VAN HET ILLUMINATI aan de Verenigde Staten en de rest van de wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminati, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 650.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze kans in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AAN ILLUMINATI GAAN.
1. Een contante beloning van USD $ 650.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUMINATI VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Kent freeman
Word vandaag lid van de grote Illuminati en word rijk en beroemd. Zoek je naar wijsheid en kennis? Bent u een zakenman / vrouw, dominee, politicus, muzikant, dokter, voetballer, student? Wil je een beroemde artiest of acteur zijn en wil je rijk, krachtig en beroemd zijn in de wereld? Word lid van de grote wereldorde van Illuminati en laat je dromen doorkomen, email ons @ kentfreem@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Kent freeman
Word vandaag lid van de grote Illuminati en word rijk en beroemd. Zoek je naar wijsheid en kennis? Bent u een zakenman / vrouw, dominee, politicus, muzikant, dokter, voetballer, student? Wil je een beroemde artiest of acteur zijn en wil je rijk, krachtig en beroemd zijn in de wereld? Word lid van de grote wereldorde van Illuminati en laat je dromen doorkomen, email ons @ kentfreem@gmail.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
ILLUMINATI NEW WORLD
Groeten uit de GEWELDIGE VOLGORDE VAN HET ILLUMINATI aan de Verenigde Staten en de rest van de wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminati, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 650.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze kans in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AAN ILLUMINATI GAAN.
1. Een contante beloning van USD $ 650.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUMINATI VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
franklin oluwole
HELLO viewer am here to share my testimony on how I finally join the Illuminati hood and became RICH,FAMOUS AND POWERFUL, I tried all my possible best to become a member of the hood but I was scam several times, before I finally come across a testimony on net so I contacted the agent, I was so afraid that he will ask me for lot of money before I can join the hood but to my greatest surprise he only ask me to pay an initiation fee of 300usd which I did and today am so happy to say to the world that am rich and have been able to build many business with all this am having the sum of $124 millions dollars in my personal account and am also known all over the world with the business given to me by the Illuminati and also have power to do that what I want...... I know so many people may be on my lane also looking for help here is their official email:
Illuminatibrotherhood754@outlook.com...or illuminatibrotherhood754@gmail.com Whats-app +2347053245519 BEWARE OF SCAMMERS, AND YOU MUST BE ABOVE THE AGE OF 18YRS.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
henry
SLUIT VANDAAG AAN BIJ DE GROTE BROEDERSNAP EN LEEF EEN BETER EN GELUKKIG LEVEN. GRAAG GEDAAN
AAN DE GROTE TEMPEL VAN RIJKEN EN FAME. Ben je een bedrijf, man,
politiek, muzikaal, student en je wilt rijk, krachtig en be. zijn
beroemd in het leven? Je kunt je dromen bereiken door lid te zijn van de Grote
Hood illuminati broer. Hiermee kunnen al je dromen en hartwensen zijn
Volledig vervullen, als je echt lid wilt worden van de grote Illuminati
broer kap, neem nu contact op met Lord Illuminati, Opmerking: nieuw aangeworven leden
hebben recht op $ 12.000.000 Amerikaanse dollars, een gouden ring die bescherming biedt
en gilde van vijanden, en een gratis visum voor de Verenigde Staten van Amerika.
Alsjeblieft, we delen geen bloed. Verlies deze kans niet. Datum
Rekrutering van nieuwe geliefde leden, bel en wees rijk! Nu van LORDMASHA
bij ILLUMINATIONELOVE klantenservice: Motto; We zijn hier om te verminderen
de armoede van de wereld en maak je dromen waar. We zitten te wachten
je antwoord, je kunt ons toevoegen op WhatsApp Mobile en rijk worden binnen een
maand. stuur ons een e-mail: henryfrank485@gmail.com Whatsapp us: +1 (662) -270-5399
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Elder Mcdonald
Doe mee met de Illuminati-broederschap om geld, wees altijd rijk, Beroemd en veilig voor altijd. Cash beloningen van $ 560.000 USD, maandelijkse betaling van $ 8000 USD en gloednieuwe auto worden gegeven aan alle leden. Schrijf mij op WhatsApp / Telegram +1(806)305-9914, e-mail: illuminatistar6666@gmail.com. Zie het licht en het geld in slechts 3 dagen.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
ILLUMINATI ORDER
Groeten uit de GEWELDIGE VOLGORDE VAN HET ILLUMINATI aan de Verenigde Staten en de rest van de wereld, dit is een open kans om toe te treden tot de broederschap van de Illuminati, waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van 650.000 USD om alle nieuwe leden te verwelkomen als ze lid worden van de broederschap en ook een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze kans in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE AAN ILLUMINATI GAAN.
1. Een contante beloning van USD $ 650.000 USD.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand van afspraak met de 5 beste van de wereld.
De leiders en de 5 belangrijkste beroemdheden ter wereld. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = greatilluminate99@gmail.com



NOTITIE; deze Illuminati-broederschap waartoe u zich kunt aansluiten overal in de wereld India, Turkije, Afrika, de Verenigde Staten, Maleisië,
Dubai, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Duitsland, Europa. Azië, Australië, enz.,


Groeten TEMPEL ILLUMINATI VERENIGDE STATEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Barbara Miller
Verlang je naar Fame, Riches, Powers, Wealth en wil je dat al je dromen werkelijkheid worden? Ben je een aanstormend artiest, danser, zakenman, politicus, wens je krachten? Enz. De Grote Illuminati Society biedt je een kans om je leven tot leven te brengen. Als je geïnteresseerd bent, neem dan nu contact met ons op voor meer informatie over hoe je volledig geïnitieerd zult worden naar de Illuminati en alles krijgt wat je zoekt in het leven. e-mail: illuminatiofficial142@gmail.com of whatsApp +13158784596
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Barbara Miller
Verlang je naar Fame, Riches, Powers, Wealth en wil je dat al je dromen werkelijkheid worden? Ben je een aanstormend artiest, danser, zakenman, politicus, wens je krachten? Enz. De Grote Illuminati Society biedt je een kans om je leven tot leven te brengen. Als je geïnteresseerd bent, neem dan nu contact met ons op voor meer informatie over hoe je volledig geïnitieerd zult worden naar de Illuminati en alles krijgt wat je zoekt in het leven. e-mail: illuminatiofficial142@gmail.com of whatsApp +13158784596
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Valentine Okoawoh
Doe met ons mee om deel te nemen aan het Heilige Rijk

Ben je een zakenman of zakenvrouw, politicus, artisit, student? Heb je sterke verlangens? Of jaag je een droom na. Je kunt meer bereiken door lid te zijn van The Illuminati, $ 49.000.000 $ te verdienen voor vrouwen en $ 49.000.000 voor mannen, omdat je maandelijkse salaris, krachten, beroemdheid en bescherming tegen de broederschap het licht begroeten.

Voor meer informatie over de voordelen die Illuminati u biedt,
E-mail: greatlightchurch666@gmail.com of whatsapp +2349073236563 en wees blij dat je dat gedaan hebt.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
illuminatiworldorder
Word vandaag lid van de illuminati en zoek het licht. Geld, macht, roem en rijkdom worden hun titel gedurende hun generatie en ze ontdekken hoe hun dromen uitkomen. Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van het wereldwijde hoofdkantoor van Illuminati Europe in Italië, stuur ons dan vandaag een e-mail. E-mail: illuminatiworldwideeuropeforum@gmail.com

Of wat is-app ons .. + 39-3512-433-107

Voor uw online initiatie.
Maakt niet uit waar je bent. Geen enkele afstand kan het werk van onze baphomet beïnvloeden.

Let op .. We accepteren geen WhatsApp.

https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
alex
WELKOM IN DE GROTE TEMPEL VAN ILLUMINATI WORLD RICHES. JE ZIJN POLITICIEN, ARTS, INGENIEUR, MODEL, AFGESTUDEERDE, STUDENT,
GOUDEN GELEGENHEID De grote Illuminati-organisatie zal je rijk, machtig, beroemd en rijk maken.
Je kunt al je dromen en verlangens van het hart bereiken door lid te zijn van de broederschap van de Illuminati,
Lange levensduur en welvaart hier op aarde met eeuwig leven en pensioen. Je wilt vandaag echt lid worden van het grote illuminati-lid. Om lid te worden van de Illuminati, duurt het slechts 30 minuten om rijk te worden, je kunt slechts 2 uur hebben. We hebben veel voordelen in de Illuminati.
We geven onze leden elke week $ 3000.
We geven onze leden $ 2.000.000 = elke maand.
om lid te worden, kun je contact met ons opnemen via illuminatiworld84 @ gmail of whatsapp + 2348166224811
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr James
Ik moet dringend deelnemen aan de illuminati voor geld en roem 2019
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr James
Doe met ons mee om deel te nemen aan het Heilige Rijk

Ben je een zakenman of zakenvrouw, politicus, artisit, student? Heb je sterke verlangens? Of jaag je een droom na. Je kunt meer bereiken door lid te zijn van The Illuminati, $ 4.000.000 te verdienen voor vrouwen en $ 4.000.000 voor mannen omdat je maandelijkse salaris, krachten, beroemdheid en bescherming van de broederschap het licht begroeten.

Voor meer informatie over de voordelen die Illuminati u biedt,
E-mail: greatlightchurch666@gmail.com of je kunt whatsapp +2349073236563 gebruiken voor een eenvoudige procedure en wees blij dat je het gedaan hebt. Gegroet het licht.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Mr James
Doe met ons mee om deel te nemen aan het Heilige Rijk

Ben je een zakenman of zakenvrouw, politicus, artisit, student? Heb je sterke verlangens? Of jaag je een droom na. Je kunt meer bereiken door lid te zijn van The Illuminati, $ 4.000.000 te verdienen voor vrouwen en $ 4.000.000 voor mannen omdat je maandelijkse salaris, krachten, beroemdheid en bescherming van de broederschap het licht begroeten.

Voor meer informatie over de voordelen die Illuminati u biedt,
E-mail: greatlightchurch666@gmail.com of je kunt whatsapp +2349073236563 gebruiken voor een eenvoudige procedure en wees blij dat je het gedaan hebt. Gegroet het licht.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Illuminati Headquarter
Groeten uit de grote orde van verlichting in de verenigde staat en voor de hele wereld, dit is een open kans om lid te worden van de gemeenschap van de Verlichte waar je je verloren dromen kunt terugvinden, en ook waar je het licht van rijkdom en geluk kunt zien zonder enig bloedoffer. En we betalen ook de som van $ 550.000 om alle nieuwe leden te krijgen wanneer ze lid worden van de broederschap en ook naar een huis van hun keuze en locatie met investeringen, samen met deze mogelijkheid in het leven om beroemd te worden.

VOORDELEN VOOR NIEUWE LEDEN DIE VERBONDEN AAN VERLICHTING.
1. Beloon contant geld van $ 550.000.
2. Een nieuwe Sleek Dream CAR ter waarde van USD $ 150.000
3. Een droomhuis gekocht in het land van uw keuze.
Een maand lang overleg met de 5 beste ter wereld.
De leiders en 5 belangrijkste beroemdheden in de wereld. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact op met het vorige e-mailadres = illuminatiworldwideorder@gmail.com of onze wahtsapp +19292811087
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
illuminatiworldorder

Welkom bij de illuminati wereldorganisatie Europa-forumorde. dit is een open uitnodiging om deel uit te maken van 's werelds grootste conglomeraat en bereik van de carrière. Aan het begin van dit jaar is het rekruteringsprogramma en ons jaarlijkse oogstfeest bijna bij de hand. Neem contact met ons op via ons officiële illuminati-europe-forum whatsApp-nummer + 39-3512-433-107 of e-mail illuminatiworldwideeuropeforum@gmail.com ...

Voor uw online initiatie.
Maakt niet uit waar je bent. Geen enkele afstand kan invloed hebben op het werk van onze baphomet-melding. Deelnemen aan kosten die vereist zijn om uw lidmaatschap R666 te verwerken

Let op .. We accepteren geen WhatsApp.

https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
illuminatiworldorder
Welcom naar de Illuminati Wereldorganisatie Europa forum orde. Dit is een open uitnodiging voor u om deel uit te maken van 's werelds grootste conglomeraat en bereik van de carrière. Bij het begin van dit jaar is recruitment programma en ons jaarlijkse oogstfeest bijna bij de hand. Contacteer ons via ons officiële Illuminati Europe Forum whatsApp nummer + 39-3512-433-107 of email illuminatiworldwideeuropeforum@gmail.com...

Voor uw online initiatie.
Waar je ook bent. Geen afstand kan invloed hebben op het werk van onze Baphomet mededeling van kosten die nodig zijn om uw lidmaatschap te verwerken R666

Opmerking.. We accepteren geen Call whatsap.

https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
illuminatiworldorder
Welcom zur illuminati Weltorganisation Europa Forum Ordnung. Dies ist eine offene Einladung für Sie, Teil des größten Konglomerats der Welt zu sein und die Reichweite der Karriere zu erreichen. Wie wir dieses Jahr Rekrutierungsprogramm beginnen und unser jährliches Erntefest ist fast zur Hand.kontaktieren Sie uns über unsere offizielle illuminati europe Forum whatsApp-Nummer + 39-3512-433-107 oder E-Mail illuminatiworldwideeuropeforum@gmail.com...

Für Ihre Online-Einweihung.
Egal wo Sie sind. Keine Entfernung kann die Arbeit unserer baphomet Mitteilung Beeinflussen Beitrittsgebühren erforderlich, um Ihre Mitgliedschaft zu verarbeiten R666

notiz.. Wir akzeptieren nicht nennen whatsap.

https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie