Android Wear vs Google Glass

Sinds Google I/O is er al veel geschreven over Android Wear, wat kan het, wat doet het en waar borduurt het op voort?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

en de bijbehorende hardware devices (voornamelijk smart watches) lijken weer een stap "terug" (reality check) ten op zichte van het nog altijd in beta verkerende, experimentele, Google Glass. Is dit het einde van Google Glass? Ik denk (nog) van niet. Google blijft monitoren en meten, wat doen mensen ermee? Welke "Glassware" (apps voor Google Glass) worden er gebruikt, hoeveel wordt Glass gebruikt door de eigenaren. Al deze data en bevindingen zal Google weer gebruiken om Android Wear te verbeteren en voor de grote massa interessant en acceptabel te maken.
Google heeft dit in het verleden laten zien met projecten als . Wat mij betreft een fantastisch project, zeker voor de tijd waarin Google het uitbracht (2009).
Deze video laat in het kort zien wat Google Wave inhield.

Google Wave is een voorbeeld van een "disruptive" project (dat altijd in de beta fase is gebleven) van waaruit Google z&;n huidige diensten heeft geoptimaliseerd. Veel van de functionaliteiten van Google Wave zijn nu in meer en mindere mate beschikbaar in Google Docs, Google+, Hangouts, Gmail etc etc.

Ik voorzie een zelfde toekomst voor Google Glass , en wellicht dat er uiteindelijk een echt consumenten product op de markt komt op basis van Google Glass (in combinatie met normale Glass monturen). Glass is echter een enorme bron van informatie voor Google wat andere producten weer beter kan maken.
Goed voorbeeld is Android Wear. De structuur, manier van content tonen en de bediening van smart watches komt in veel opzichten overeen met Google Glass. Alleen dan niet dmv een Startrek achtige bril maar elegant en sociaal geaccepteerd via een horloge om je pols.

Een uitgebreide uitleg van Android Wear zie je in dit filmpje.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie