Apple’s jaar is één week te kort!

App Store goedkeuringsproces blijft een opmerkelijk fenomeen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het blijft een raar iets dat je een Android app kunt uploaden zonder controle en dat Apple minimaal tien dagen controle nodig heeft voordat ze je app goedkeuren of afkeuren.

Inmiddels zijn we er natuurlijk allemaal wel aan gewend dat het bij Android een stuk sneller gaat om updates door te voeren en dat Apple gemiddeld 10 dagen nodig heeft om je update door te voeren.

Het Apple systeem heeft zo zijn voordelen boven het systeem van Android.  Ik ga hier nu niet de voor- of nadelen van deze methode bespreken. Ik denk dat we die allemaal wel weten.

Maar waar ik me elk jaar, rond begin december, weer over verbaas zijn de mailtjes van Apple met de iTunes Connect Holiday Shutdown. Het team dat de apps normaal gesproken binnen 10 dagen goedkeurt gaat even op een welverdiende vakantie.

Ik blijf dit elk jaar een raar fenomeen vinden, in een economie die nooit stilstaat en consumenten 24/7 bezig zijn met hun apps gaat Apple even 1 week dicht en kun je geen aanpassingen doorvoeren. Elk jaar zie je voor de kerst alle developers nog snel hun apps aanbieden voor 8 december zodat ze redelijk zeker kunnen zijn dat de update voor 18 december goedgekeurd is. Zoniet? Dan komt de goedkeuring pas na de 30e. 

Je ziet tegen het eind van het jaar het aantal dagen voor een goedkeuring ook omhoog lopen. Twee weken geleden was de gemiddelde review tijd nog vijf dagen, momenteel zitten ze bijna op acht.

Eén week dicht met kerst, eigenlijk doen we het allemaal. En het heeft natuurlijk ook zijn charme dat Apple dit doet. Er is immers meer in het leven..

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie