Automated Trading: Mobile Video en In-App als springplank

Automated Trading/RTB systemen nemen al een behoorlijk deel (ca 40%) van de plaatsingen van online ads in standaard IAB formaten voor hun rekening, ook van de mobiele advertenties. Het overgrote deel van de non-search, non-social plaatsingen wordt echter nog als premium-, rich-media- of video inventory met de hand ingekocht.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De best converterende mobiele campagnes bevatten een dynamische  call-to-action uiting en worden in-game of in-app geplaatst. Een gerichte pre/mid roll mobiele video advertentie verslaat iedere performance campagne.

Dit is precies de drempel die RTB systemen nog moeten nemen om complexe, interactieve, niet-responderende en dymische media, geserveerd van externe servers te ontsluiten. Een voorwaarde voor het daadwerkelijk afhandelen van alle off- en online media via programmatic buying.

Vrijwel alle DSP’s hebben mobile (meestal beperkt tot de standard IAB formaten) opgenomen in hun aanbod, maar slechts weinig DSP’s zijn in staat om dynamische advertenties, expandables, mid-rolls, page take-overs,interstitials en interacties met mobiele gebruikers automatisch af te handelen.  De systemen die deze mobiele horde overwinnen, staan er het best voor om de rest van de mobiele-, online- en zelfs offline media te ontsluiten. Mobile is hierdoor dus een belangrijke sprinkplank naar de toekomst van automated trading van alle media.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie