Een persoonlijke smartphone gebruiken voor werk is nu nog makkelijker

Android for Work maakt het mogelijk om privé en zakelijke gegevens te scheiden op één device.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zakelijke en persoonlijke gegevens zijn niet altijd even makkelijk te scheiden. Daar is een Enterprise mobility management (EMM) platform voor nodig: Een gezamenlijke set van tools, technologieën, processen en beleid dat gebruikt wordt voor het beheren van mobiele apparaten binnen een organisatie. Android for Work is zo&;n platform.

In Android 5.0 (Lollipop) is het nu mogelijk om werk en privé gescheiden te houden. Zoals hiernaast te zien is, is het Android for Work-profiel geïntegreerd in het privé-profiel van de gebruiker. Om het onderscheid tussen werk en persoonlijke apps duidelijk te maken, zijn werk-apps duidelijk gemarkeerd met het logo van een koffer.

Voor toestellen met Android versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger heeft Google de Android for Work-app ontwikkeld. De app geeft toegang tot documenten, e-mail, agenda, contacten, surfen op het internet en andere goedgekeurde apps voor werk. Ook hier kan de IT-afdeling van uw organisatie de werkomgeving op mobiele toestellen compleet managen. Gevoelige data blijft beter beschermd omdat het makkelijk is om mensen die weggaan bij een organisatie te ontsluiten van de werkomgeving. Met de Chrome-browser kan er een veilige verbinding gemaakt worden met het intranet, waarbij het mogelijk is om toegang tot bepaalde sites te weigeren.

Google werkt met verschillende partners om het Android for work-programma mogelijk te maken. Met de hulp van partners wereldwijd biedt dit organisaties en werknemers de vrijheid en keuze om dingen gedaan te krijgen op werk.  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie