Hoe data, social tv en video on demand de media wereld op zijn kop gaan zetten

Op 26 juni organiseren Beeld en Geluid, Media Academie en iMMovator de 7e editie van Mediapark Jaarcongres (MPJC).

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Centraal thema is dit jaar . Met kwalitatief hoogstaande sprekers uit binnen- en buitenland bekijkt de uitdagingen op het gebied van data, video on demand en social tv.

Zo haalt MPJC Rory Sutherland, Vice President van Ogilvy Group UK naar Nederland. Aan de hand van recent werk door de psycholoog Gerd Gigerenzer laat “Ad man” Sutherland zien hoe sterk de mens hecht aan het vermijden van risico. Wat betekent dat voor de media wereld? En wat is de rol van de reclamewereld voor online innovatie en de waarde van media?

Een andere bijzondere gast in het programma is de Nederlandse User Interface Designer Bas Ording. Tot juli vorig jaar was hij werkzaam voor Apple waar hij een belangrijke rol speelde bij het ontwerp van iOS. Zo was hij verantwoordelijk voor het virtuele toetsenbord in eerdere iOS-versies, tot iOS6. Daarnaast bedacht hij de zo kenmerkende stokjes met bolletjes waarmee je geselecteerde tekst op de iPhone kan vergroten en verkleinen.

Programma
Het van MPJC bestaat uit drie plenaire blokken waar aandacht gegeven wordt aan de ‘Data Challenge’, de ‘Video Challenge’, de ‘Social Challenge’ en de ‘Business Challenge’. die een bijdrage leveren aan het programma zijn onder andere:

  • Matt Boggie, Executive Director of Research and Development, The New York Times. Hij beschrijft hoe we transformeren naar een wereld waarin technologie onze omgang met informatie data fundamenteel verandert.
  • Marc de Vries, Countrymanager Twitter over de relatie tussen Social Media en TV en het nieuwe Amplify programma van Twitter.
  • Eugene Hendrikx van multi-channel Network DIVIMOVE. Zijn multi-channel networks de nieuwe eenheid in omroepland?
  • David Harms is de eigenaar van het grootste Nederlandse YouTube kanaal DusDavidGames (436,348, 8 miljoen views per maand). Hoe interessant is zijn kanaal voor adverteerders?
  • Omroepvedettes Bert Habets (RTL) en Henk Hagoort (NPO) geven hun visie op de mediasector

Interactie
Uniek dit jaar is de grotere focus op interactie en netwerken tijdens MPJC. Na de plenaire kick-off zoeken deelnemers verdieping tijdens een van de diverse kleinschalige inhoudelijke expertsessies, netwerken ze tijdens de Mix & Match sessies aan de ronde tafels van studio 21 of ontdekken ze nieuwe demo’s op de playground van MPJC. Monique van Dusseldorp, samensteller van het MPJC programma: “Ook tijdens de plenaire sessies zullen we het publiek in de zaal, én thuis, meer bij het programma betrekken. Samen met onze partner Prographics zetten we voting en visualisatie tools in. We zijn dit nog aan het ontwikkelen samen met de sprekers, maar ik word al heel enthousiast van alle ideeën en mogelijkheden!”

Meer over het programma en inschrijving is na te lezen op of volg het congres via of .

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie