Marketing Technology

#lekkersociaal 18: Over gamen in Messenger, live concerten via Twitter en oude herinneringen

Blauw Gras, blogger | 4 mei 2017, 10:51

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over Messenger Lite, monitoren van Facebook live en Twitter vecht door.

Spelletje spelen

Geweldig nieuws voor de gamers onder ons, Facebook is begonnen met het uitrollen van , wereldwijd. Instant Games geeft je de mogelijkheid om direct in Messenger games te downloaden, daarvoor hoef je dus niet meer naar de app store van je telefoon. Ideaal want dan kun je lekker Pac-Man terwijl je met je moeder aan het chatten bent of lekker patiencen tijdens werk.

Weer een zet van de sociale gigant om mensen maar vooral binnen hun platform te houden. We raken steeds verder verstrikt in het Facebook web, maar vinden dat stiekem wel lekker. What’s not to like aan een leuk spelletje om de tijd te doden?

Alles voor de (live) muziek

Steek je hand op als je weleens eindeloos in de digitale wachtrij gestaan hebt om concertkaartjes te bemachtigen, om vervolgens alsnog met lege handen te eindigen. Livemuziek is prachtig, vond Twitter. Het platform is namelijk in gesprek met Live Nation om te gaan streamen op het platform. Stel je voor, niet meer een lauw biertje drinken terwijl je ergens in de menigte met een aansteker in je hand een beetje meewiegt met de performer die veel te ver weg op het podium staat, maar gewoon front row thuis op de bank. Plus dan ook nog in the moment opmerkingen kunnen plaatsen op je timeline en met andere tweeps discussiëren of die ene noot nou wel of niet vals was. Goede move van Twitter, ze blijven maar vechten voor hun bestaansrecht.

Live concerten zijn overigens niet de enige dingen die op het platform live bekeken kunnen worden, ook de MTV Awards en Fashionweek gaan uitgezonden worden, net als een 24/7 nieuwslivestream in samenwerking met Bloomberg.

Lichter is beter

Heb jij nog een iPhone 3 en kon je daarom nooit echt lekker de Messenger app draaien? Ook aan jou denkt Facebook. Ze gaan namelijk uitrollen naar 150 landen. De lichtere versie van Messenger, waar de kern functionaliteiten inzitten maar niet alle extra goodies, draait sinds afgelopen oktober in vijf landen. Dat was blijkbaar een succes. Messenger Lite neemt een stuk minder geheugen in en gebruikt minder data. Daarnaast werk het offline. Je bericht wordt verzonden zodra je weer connected bent. Handig.

Oude herinneringen zijn ook wat waard

Wanneer je een foto uploadde naar je memories op , verscheen daar altijd een witte rand omheen. Deze rand was een soort publiekelijke schandpaal, want hoezo zou je zo’n oude foto uploaden die totaal niet ‘in the moment’ was? Shame on you. Nou niet langer meer, Snapchat zegt namelijk vaarwel tegen deze witte rand. Oké, er zal bij je foto nog wel vermeld worden wanneer de foto genomen is, maar het is iets minder invasief dan die witte rouwrand. Dit gaat echter alleen op voor foto’s die je binnen Snap gemaakt hebt. Wanneer ze uit je eigen filmrol komen, ben je nog steeds het witte haasje.

Wat ons betreft niet echt een baanbrekende move van het in zwaar weer verkerende Snapchat. Misschien eens om tafel gaan zitten met de mensen bij Twitter? ;-)

Live monitoren

Er zijn de laatste tijd genoeg vervelend dingen uitgezonden via de Facebook live video’s. Met als dieptepunt twee moorden, in de VS en Thailand, die live op iedereen z’n timeline verschenen. Dat was nooit Mark Zuckerberg’s bedoeling geweest en daarom neemt hij nog eens 3000 extra mensen aan om live video’s te gaan . Dat maakt dat er straks 7500 mensen zich bezighouden met de controle op deze live uitzendingen. Deze mensen zouden Facebook daarnaast moeten helpen met het tijdig verwijderen van haatzaaiingen en kindermisbruik.

Dit was weer de van deze week, game on!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Facebook Twitter

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs