Lekkersociaal #27: inbrekers bekijken je vakantieposts

Creatief digitaal bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week over het niet posten van je vakantiekiekjes, Facebook berichtvertalingen, de battle tussen Instagram en Snapchat en nog veel meer!

Bedenk goed, wanneer je jouw holiday post doet

Ibiza here I come! Cast away on Phi Phi islands! Vakantie: de ideale tijd om je tijdlijn weer te spekken met . Je beleeft je reis door de lens van je smartphone. Maar is dat wel een goed idee? Je vrienden zien groen en geel van jaloezie en jij rood van de zon, maar inbrekers zien hun kans schoon om eens even lekker in te breken. Huh? Ja, zelfs als je account is afgeschermd kunnen vreemden nog steeds via je vrienden en kennissen zien of jij in je eigen, of in een Italiaans bedje slaapt. Nu niet direct je vrienden gaan uitschelden; dit type posts wordt extra in de gaten gehouden, inbrekers lopen hierop.

Een betere wereld begint bij jezelf, dus hier volgen een paar praktische tips zodat jij veilig en onbezorgd op vakantie kan.

  • Vakantie = offline zijn. Ga even écht vakantie vieren en laat die smartphone even links liggen. Bovendien komt toch alleen maar zand en zonnebrand in je tellie en dat wil je niet.
  • Wacht tot je thuis bent met posten: veilig, wellicht vinden je vrienden je wat minder leuk als hun tijdlijn gedomineerd en gebombardeerd wordt met jouw bruine harses.
  • Doe alsof je thuis bent: letterlijk. Geef inbrekers de illusie dat het huis bewoond is door bijvoorbeeld lichttimers aan te sluiten. Feel free om lekker á la Home Alone met rijdende figuren voor het raam los te gaan. 

¡Hola Bienvenue! Kon&;nichiwa! Wilkommen! Hei!

Met de meer dan 1,5 miljard gebruikers op Facebook, die niet allemaal Engels spreken, wordt het tijd om de boel te vertalen. Wel zo sociaal als sociaal medium zijnde. Comment? Met behulp van artificial intelligence kun je berichten sturen die direct worden vertaald in de taal naar keuze. Hoe weet je als native speaker of jouw taal inbegrepen is? Wanneer je een bericht maakt verschijnt er een uitrolmenu kun je kiezen uit 45 talen. Duidelijke taal. 

Twitteren, knippen en plakken

Als wij zeggen: stickers plakken op foto’s, waar denk jij dan aan? Juist: Snapchat! Twitter dacht waarschijnlijk: beter goed gejat dan slecht bedacht. Want via dit platform kun je nu ook je foto’s bekladden met geinige dieren en olijke gezichtjes. Doel van Twitter is om een bredere doelgroep aan te spreken: van jong tot oud, van Android tot iOS. Het kanaal wordt momenteel saai en oninteressant gevonden, dus hopelijk geeft dit hen een boost. Wij vragen ons af of deze ontwikkeling past bij het DNA van Twitter…

(P)interesting

Word jij ook altijd hebberig van de mooie producten in de Pinterestfoto’s? Die hebberigheid kan vanaf nu worden gestild, want Pinterest komt met een nieuwe visuele zoekfunctie! Je kunt de producten in een Pinterest foto aanklikken, dan koppelt Pinterest dit product aan vergelijkbare items die je kunt opzoeken en kopen.

Het werkt als volgt: ga naar Pinterest, klik op de zoekfunctie en maak een foto van iets dat je interessant vindt. Pinterest linkt de producten in je foto met een batterij aan vergelijkbare producten en geeft je suggesties. Bekijk het voorbeeldfilmpje .

Instagram versus Snapchat

Deze sociale media hebben twee dingen met elkaar gemeen: je kunt er foto’s mee delen en een filter toevoegen. Een groot verschil is de populariteit en de groei. Instagram en Snapchat zijn met elkaar de aangegaan en de winnaar is… Snapchat! Dit platform is zó populair, het trekt wereldwijd 25 procent meer nieuwe bezoekers dan Instagram.

Een flinke klap voor Instagram is de VS: hier verslaat Snapchat Instagram met maar liefst 87 procent. Gelukkig ligt Instagram niet knock-out op de grond, het platform is in Rusland en Indonesië erg populair. 

Passport and social media accounts, please

That’s right: de Amerikaanse overheid is bezig met een plan om social media accounts te controleren wanneer je Amerika inkomt. Dit heeft als reden dat men de veiligheid probeert beter te waarborgen met alle terreurdreiging van tegenwoordig. Op deze manier denkt de overheidsorganisatie beter inzicht te krijgen in activiteiten van terroristen, hun connecties en potentiële aanslagen die gepleegd kunnen worden.

Als dit plan wordt doorgevoerd, wat in augustus bekend zal worden, dan zullen 38 landen worden ondervraagd over hun social media accounts via het . Alle reizigers die korter verblijven dan 3 maanden dienen dit in te vullen op het moment dat ze de VS intreden. Wauw. Ja, geen paniek nog want je bent dus niet verplicht om dit in te vullen. Ietwat gek en volgens ons een beetje een (Amerikaanse) droom om dit op deze manier te kunnen controleren.

Met je portie social media updates achter de kiezen kun je lekker het weekend gaan vieren en via Pinterest de bank kopen waar je al tijden naar op zoek was. 

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creatief digitaal bureau met een voorliefde voor social media. In onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ creëren wij creatieve concepten, relevante content, digitale activaties en impactvolle (media)campagnes.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie