Mobile Facts Africa

Vorig jaar was ik in Zuid Afrika en het viel me daar op dat ondanks de armoede veel mensen met fancy mobiele telefoons liepen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In Afrika is de mobiele telefoon niet alleen een status symbool, maar door de slechte infrastructuur direct een device dat nog meer impact heeft op de consument dan hier in Nederland. Terwijl wij in Nederland een van de hoogste percentages op gebied van breedbandgebruik heeft is een vaste telefoon- of internetaansluiting in Afrika niet vanzelfsprekend. De mobiele telefoon is in Afrika een perfect initiatief. Het mobiel telefoon gebruik in Afrika is daarom ook totaal anders dan in West Europa.

Feiten
Zo heeft Zuid Afrika het hoogste percentage vrouwelijke mobiel internet gebruikers ter wereld. Eén op de drie Kenianen heeft een mobieltje. In Afrika hebben meer mensen een mobiele telefoon dan een vaste telefoonlijn. In het gehele continent is het mobiel telefoon bezit de laatste 5 jaar met 550 procent gegroeid. 3 op de 10 Afrikanen heeft nu een mobiele telefoon, maar wordt met haar 800 miljoen mensen gezien als een van de grootste mobiele markten.

Mobiel Betalen
Afrika loopt voorop Europa op gebied van Mobile betalen. Een bank of pinapparaat heb je daar niet op elke hoek en daarom is het mobiele betalen ook veel sneller omarmt door de consument. Zo vragen veel Afrikanen op hun mobieltje de marktprijs op van hun verbouwde groenten op, maken ze geld over en wisselen ze informatie uit.
Afrika leek door de beperktheid van elektriciteit, telefoon- en internetaansluitingen nog verder op achterstand te raken, maar de mobiele telefoon zal een digitale revolutie veroorzaken dat een steeds grotere impact op de Afrikaanse economie zal hebben.

Mobile Marketing
Door de ruime adoptie van mobiel betalen en het gebruik van de mobiele telefoon als primair apparaat om online te gaan, zal dit in de nabije toekomst veel mogelijkheden bieden op gebied van mobile marketing & -advertising.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie