#Namespotting Weekly: 'Ciao Eataly'

De Namespotting Weekly: je wekelijkse dosis naamvermaak geselecteerd door De Naamafdeling.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

is ons vak maar ook het verzamelen van opvallende namen is voor ons dagelijkse kost. Graag delen wij hier de leukste vondsten. De Namespotting Weekly verschijnt elke donderdag met een aantal opvallende merknamen en/of slogans; elke week een selectie binnen een bepaald (actueel) thema.  

Vorige week in het : een restaurant in Tilburg met de naam Eataly is door het gelijknamige internationale  gesommeerd zijn naam te veranderen. Natuurlijk wisten ze wel dat de naam ook door andere eetgelegenheden in Nederland werd gebruikt. Maar dat hoefde geen probleem te zijn, want ze hadden het toch bij de Kamer van Koophandel ingeschreven? "We hadden niet verwacht dat zo&;n grote speler zijn blik op Tilburg zou richten", aldus de eigenaar. 

Een beetje naïef. Voor het gemak is blijkbaar genegeerd dat het merk Eataly al in 2000 als merk is geregistreerd als Europees merk, dus óók van toepassing voor Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf vestigingen onder meer in Rome, Instanbul, New York, Chicago, Dubai en Tokyo. Een snelle zoektocht door ons leverde al snel tientallen "Eataly-too&;s" op. Hen treft waarschijnlijk hetzelfde lot als hun Tilburgse collega&;s. We zetten 10 &;Eataly&;s&; op een rijtje. Bekijk er nog veel meer.

Misschien een goed voornemen voor 2015? Proberen wat creatiever te zijn en naast het  (Kamer van Koophandel) ook het  serieus te nemen. Alvast originele Kerstdagen gewenst!

Eataly Tilburg is via op zoek naar een nieuwe naam. 

 

Lunchroom Eataly in Amstelveen is inmiddels omgedoopt tot 

 

Eataly in Dordrecht is volgens helaas gesloten. 

 

Eataly Gastronomia in Amsterdam heette voorheen &;t Stolwijkertje. Binnenkort weer een nieuwe naam?

 

#039;s Little Eataly Den Haag" class="media-element file-wysiwyg" height="363" title="Da Lina&;s Little Eataly Den Haag" width="646" typeof="Image" src="//default/sites/default/files/styles/inline-photo/public/DaLinasLittleEataly.jpg?itok=cZK027VC" />

De nieuwe naam voor Da Lina&;s Little Eataly (Den Haag) hoeft niet zo moeilijk te zijn: &;Da Lina&;s Italia&; of nog korter: &;ItaLina&;.

 

heeft nog maar net zijn openingsfeest gevierd.

 

Eataly Haarlem heet officieel &;

 

 (België) 

 

(België)

 

(Duitsland) 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie