ParkFlyRent: verdienen door je auto te parkeren op Schiphol

Betaald krijgen tijdens je vakantie – als dat geen innovatie is. OK, het is tientjeswerk, maar toch kun je je eigen auto nu zelf eens als melkkoe gebruiken. Met ParkFlyRent bied je je trouwe karretje dat je naar Schiphol bracht tijdens jouw vakantie aan als huurauto voor bezoekers aan Nederland. Zonder risico.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Veel innovaties ontstaan uit opmerkelijke constateringen, zo ook . Tijdens een vakantie op Sardinië bedacht Niels de Greef, oprichter van ParkFlyRent, dat het parkeren van zijn auto op Schiphol duurder was geweest dan zijn vlucht naar het Italiaanse eiland. Geïnspireerd door concepten als Airbnb en Snappcar, en als voorstander van de deeleconomie, was het idee van ParkFlyRent al snel geboren.

Slim met spullen omgaan
‘Als ondernemer zoek je altijd naar oplossingen. We zijn tegenwoordig alleen maar bezig met consumeren terwijl we juist handiger met onze spullen om moeten gaan’, vertelt Niels. ‘Het idee van ParkFlyRent is simpel. Terwijl je op vakantie bent, parkeren, wassen en verhuren wij je auto. Verhuren doen we uitsluitend aan gescreende huurders. Je auto staat volledig gereinigd op je te wachten. Met de combinatie ‘parkeren-verhuren’ is een nieuw businessmodel ontstaan, waardoor parkeren gratis wordt en we auto’s ruim 30% onder de prijzen van reguliere verhuurders aanbieden. Wordt er meer dan vijftig kilometer per dag in je auto gereden, dan deel je mee in de winst’, aldus Niels.

Aantrekkelijk, maar veilig?
Het idee dat je geld kunt verdienen door je auto te parkeren op Schiphol klinkt erg aantrekkelijk, maar is het veilig? Wat als er iets met je auto gebeurt? Niels: ‘We hebben gezorgd voor volledige dekking met Centraal Beheer Achmea. Verder scannen we ieder paspoort om na te gaan wie de huurder is. Mocht er toch iets met de auto gebeuren dan zorgen wij voor complete service. Ik mag wat bevooroordeeld zijn, maar je loopt met ParkFlyRent nog minder risico dan wanneer je je auto normaal parkeert.’

10% is voor 1%Club
Naast het feit dat ParkFlyRent goedkoper is dan de grote namen in autoverhuur, zijn ze ook een stuk socialer. Niels: ‘Waar andere verhuurbedrijven vooral gericht zijn op geld, zijn wij gericht op mensen. Zo onderschrijven we de gedachtegang van , waarbij we in plaats van de gebruikelijke 1%, 10% van onze winst doneren aan projecten die kleine ondernemers in derdewereldlanden ondersteunen. En verhuurders kunnen hun winst gelijk doneren aan projecten op het platform van Wakibi. Ons sociale gezicht is een belangrijk onderscheid.’

Op weg naar het keerpunt
is nu actief op en rond Schiphol. Komend jaar staat uitbreiding naar Eindhoven en Rotterdam op de planning, de ambitie is om in 2020 Europees marktleider te zijn. ‘Niels: ‘Vooral de goede match tussen vraag en aanbod is wat ons bezighoudt. Het verlies dat we nu nog draaien, hebben we ingecalculeerd. In augustus moet het keerpunt komen. Ondertussen schrijven we ons in voor innovatiewedstrijden, we wonnen al de Duurzame Mobiliteitsprijs, en zojuist hebben we ons ingeschreven voor . We krijgen veel waardevolle adviezen van juryleden en merken dat dit ons veel media-exposure oplevert. Dit soort activiteiten helpt ons om onze ambitie te verwezenlijken.

Graag help ik ParkFlyRent bij de zoektocht naar een goede onlinemarketeer om het team te versterken en kan helpen het bedrijf te laten groeien. Ben jij de onlinemarketeer waar ParkFlyRent naar op zoek is? Neem dan contact op met .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie