Pas op voor Google Panda 4.0 update

Voorkom dat je website wegzakt in de Google ranking

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Google is al jaren bezig om de zoekresultaten van een zoekopdracht te optimaliseren. Eén van de optimalisaties is om ervoor te zorgen dat websites van lage kwaliteit geweerd worden in de resultaten of een lage ranking krijgen. In februari 2011 is hiervoor de eerste Panda update uitgebracht met dit als doel.

Google heeft in mei 2014 de Panda 4.0 update uitgebracht. Met deze update wil Google de volgende stap zetten in het bepalen van de kwaliteit van websites. Nu de update een maand online staat en een aantal websites ondertussen geïndexeerd zijn, blijkt dat deze update redelijk wat impact heeft op de ranking. Maar niet alleen op websites van slechte kwaliteit, maar ook op websites van goede kwaliteit.

Online staan al de verschillende discussies hierover. Lees bijvoorbeeld de  die hier uitgebreid op in gaat en verschillende testen heeft uitgevoerd.
Hieruit blijkt dat dit te maken heeft met het feit dat deze websites Javascipt en CSS bestanden blokken voor de GoogleBot.

Hierdoor kan Google (claimt Google) niet een goed beeld krijgen van een website, waardoor de website bestempeld kan worden als een slechte website. Controleer daarom of je website goed geconfigureerd is voor de GoogleBot, om te voorkomen dat de website wegzakt in de ranking. Dit betekent dat de GoogleBot wel in de CSS en Javascript bestanden moet kunnen scannen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie