(video) Paul Nunes over innovatie

Echt innovatieve bedrijven leggen zich niet neer bij kleine verbeteringen, maar willen grote vooruitgang boeken.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Paul Nunes staat aan het hoofd van de internationale denktank Accenture Institute For High Performance. Hij is de man achter innovaties bij zowel startups als gevestigde bedrijven. Fast Moving Targets interviewde Nunes op de Accenture Innovation Awards. Over Big Bang Disruption, over groot versus klein, over innovatief Nederland.

Bekijk hier het video-interview met Paul Nunes:

Nunes over innovatie:

“Innovation is change that adds value. Het is niet ingewikkelder dan dat. Bij innovatie creëer je waarde voor mensen door nieuwe dingen te doen. Een mooi Nederlands voorbeeld is Philips. Dat bedrijf innoveerde door zichzelf opnieuw uit te vinden. Door niet te blijven hangen in de oude licht technologie, maar een leidende rol te spelen in LED en connected licht.”

“Een van de belangrijke verschillen met vroeger als het om innovatie gaat is dat we van een tijd van design en creatie naar een tijd van ‘combinatorial innovation’ zijn gegaan. Door internet kunnen eenvoudig verschillende technieken en elementen gecombineerd worden. Internet zorgt voor de democratisering van innovatie. Iedereen kan nu een entrepreneur zijn door gebruik te maken van de technieken die er al zijn en ze op nieuwe, creatieve manieren combineren.”

“Innovatieve bedrijven kijken beter dan anderen in de toekomst en zien ‘the inevitable future’. Ze leggen zich niet neer bij kleine verbeteringen, maar willen grote vooruitgang boeken. Ze zijn daarbij goed in opschalen. En ze zijn flexibel als het gaat om inzetten van assets en meebewegen met industrieën.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie