VrijMiBlog #17: de wekelijkse social media update

Social media bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week hebben we het over adverteren op Instagram, Facebook's nieuwe video upload systeem én een heuse Diva Twitter Fitty!

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

InstagRammelt doorrrr

Zijn de geruchten dan echt waar? Adverteren op Instagram wordt in het najaar van 2015 wereldwijd mogelijk! Er is namelijk een overeenkomst gesloten tussen Instagram en Omnicom Media van 100 (!) miljoen dollar. Omnicon is een van &;s werelds grootste advertentiegroepen en heeft voor één jaar reclame ingekocht. Volgens Instagram&;s head of marketing, Jim Squires, verandert er niets aan de huidige advertentiestrategie. "Gebruikers zullen een beperkt aantal mooie, kwalitatief hoogstaande foto&;s en video&;s te zien krijgen van merken die al actief zijn op Instagram."

Instagram’s desktop versie heeft ook een aardige facelift ondergaan. Er zijn namelijk een flink aantal nieuwe zoek- en ontdek functies toegevoegd. Dit is nogal een dingetje, gezien het feit dat Instagram niet eens een desktop versie had toen de app net in de lucht was. Vanaf deze week kun je dus ook vanaf je desktop zoeken op hashtags, locaties, usernames of specifieke accounts.

Ontwikkelingen²

Zoals we in onze vorige VrijMiBlog al bespraken, legt Facebook haar focus tegenwoordig steeds meer op video content. Het verbaast ons dan ook niet dat er op dit gebied weer een boel nieuwe ontwikkelingen te melden zijn! Er gaat op korte termijn een upgrade plaatsvinden, waarbij een nieuw video upload systeem geïntroduceerd wordt. Daarom geven wij jou een preview van de waslijst aan nieuwe features. Met het nieuwe systeem kun je:

- Het embedden van video’s op websites van derden verbieden;
- Een video als “secret” plaatsen, waardoor de video alleen te bereiken is via de directe URL;
- Een video in een bepaalde categorie plaatsen, zoals &;Entertainment&; of &;News&;;
- Audience selecteren op leeftijd of geslacht;
- And many, many more!

Door deze upgrades krijgt Facebook’s video publishing experience nóg meer gelijkenissen met dat van YouTube. Al deze updates zullen gedurende de komende weken wereldwijd uitgerold worden. Wij vinden het in ieder geval top! 

Twitter Diva Fitty

Twitter is al vaker het platform geweest voor celebrities om fitties uit te vechten. Zo ook afgelopen week, toen Katy Perry, Tailor Swift en Nicki Minaj elkaar in de haren vlogen. Minaj hielp een tweet de wereld in naar aanleiding van de MTV Video Music Awards, waarover ophef ontstond..

Tailor trok zich deze tweet persoonlijk aan, omdat zij genomineerd was voor de betreffende prijs..

De rust leek vervolgens weder te keren en de liefde was weer voelbaar..

Tot het moment dat Katy Perry - de dame die in een chronische vete verzeild geraakt lijkt te zijn met Tailor Swift - zich ermee bemoeide..

Enfin, wij hopen dat de dames nog een lekker bakkie gedaan hebben samen, dat gaan wij nu in ieder geval wel doen! Prettig weekend & graag tot de volgende week!

Deze bijdrage is geschreven door social media bureau . Wij geven merken een gezicht op social media.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie