VrijMiBlog #9: de wekelijkse social media update

Met deze week: plannen voor bedrijfscommunicatie-functie in WhatsApp, videobellen via Facebook Messenger ook in Nederland beschikbaar & Barack Obama verbreekt Twitter-record.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Facebook maakt plannen voor b2c-messaging via WhatsApp
Facebook denkt erover om WhatsApp in de toekomst in te zetten . Financieel directeur David Wehner heeft dat op een conferentie gezegd. Op dit moment maken sommige bedrijven al gebruik van WhatsApp om met klanten te communiceren, maar er is nog geen speciale functie voor. Zo’n functie komt er waarschijnlijk dus wel aan. Wanneer? That’s the question!

Videobellen via Facebook Messenger nu ook in Nederland
Nederlandse gebruikers van Facebook Messenger kunnen – sinds woensdag – videobellen met Messenger. Eind april werd videobellen via Messenger al gelanceerd, maar nog niet in Nederland. Nu dus wel! Ook mooi: je hoeft er geen update voor te installeren.

Barack Obama verbreekt Twitter-record
Barack Obama heeft binnen vijf uur ruim een miljoen volgers op Twitter verzameld! Nog nooit behaalde een Twitteraar in zo’n korte tijd zoveel volgers. Het record stond op één miljoen volgers in 24 uur (door acteur Robert Downey Jr.), maar daar is nu weinig meer van over. Obama verbrak het record met een nieuw account dat door hem zelf wordt bijgehouden: .

Binnenkort gamen in Facebook Messenger?
Bij Facebook staan ze nooit stil, dat blijkt maar weer! Facebook is nu aan het onderzoeken of het mogelijk is binnen Facebook Messenger. Waarschijnlijk gaat het mogelijk worden om te gamen via apps van externe partijen. Die apps zijn op Messenger afgestemd, zoals de sticker- en GIF-apps die nu al in Messenger gebruikt kunnen worden.

Dit ging er deze week viral: Facebook-events
Een studioshoot met je paard: dat wil toch iedereen?! Aan te zien zijn er in ieder geval een heleboel gegadigden. Zestigduizend om precies te zijn. En ook de blijkt een populaire aangelegenheid te zijn. Maar wat wij echt niet willen missen, is de . Samen met 19.000 anderen ;-)

Google toont real-time tweets in zoekresultaten
Google je in de VS naar een bepaald onderwerp, dan zie je nu real-time tweets in de zoekresultaten voorbijkomen. Twitter en Google hebben gesloten waardoor dit mogelijk wordt. Voorlopig is de functie alleen nog beschikbaar in de Twitter-apps en mobiele versie, en alleen in de VS. Maar er zijn plannen om de functie verder uit te rollen.

Zo, je bent weer helemaal op de hoogte. Fijn weekend!

Deze bijdrage is geschreven door social media bureau . Wij geven merken een gezicht op social media.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie