We Want Cinema: jij bent de regisseur

Binnenkort in een filmhuis bij jou in de buurt? Met We Want Cinema organiseer je bioscoopavondjes, waarbij je helemaal zelf bepaalt wat er op het witte doek te zien is.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Kies een short, documentaire, of een andere film, bepaal tijd en locatie en nodig uit wie je maar wilt.

Marieke Jonker studeerde af op de digitalisering van de film en de bioscopen. Daarbij kwam ze erachter dat de verschuiving naar digitaal het eenmalige vertoon van films rendabeler heeft gemaakt dan een vaste programmering. Met een team van nog drie dames ontwikkelde ze een plan om een cinema on demand-platform in Nederland te starten. Dit was het begin van

Netflix is geen concurrentie
Maar hoe boks je tegen de toegenomen populariteit van bijvoorbeeld Netflix op? Marieke ziet geen bedreiging. “De kijker krijgt bij ons een complete beleving die je vanaf je bank nooit kunt ervaren en evenaren.” Je kunt de film zelfs combineren met een diner, een Q&A met de regisseur of, zoals bij het Nieuwe Helden event gebeurde, met een fietstocht.

Crowdticketing
Naast een bijzondere avond uit wil We Want Cinema filmmakers in de dop een platform bieden. Dus heb je zelf een film gemaakt, dan organiseer je eenvoudig de première in een van de aangesloten bioscopen. Marieke:  “Heel veel zelfstandige filmmakers willen hun productie vertonen, maar het ontbreekt ze aan middelen. Via het online platform We Want Cinema organiseert en promoot jong talent hun film met ‘crowdticketing’”. Zodra op voorhand voldoende kaarten verkocht zijn, gaat de film in première. Als filmmaker kun je daar een leuk bedrag aan overhouden want de winst wordt eerlijk verdeeld tussen de bioscoop en jou”.

De (film)wereld veroveren
Sinds de lancering in 2013 gaat We Want Cinema op volle kracht vooruit. Marieke: “In januari zijn we begonnen in Duitsland, in Berlijn hebben we al dertig deelnemende bioscopen.”. Maar daarmee is de honger nog niet gestild: “Wij zetten in op een cinema on demand-concept van wereldwijd formaat. Om deze ambitie te verwezenlijken hebben we ons ingeschreven voor de Accenture Innovation Awards 2014, zodat we onszelf in de kijker kunnen spelen en media aandacht kunnen genereren.

We Want Cinema heeft zich ingeschreven voor de aankomende .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie