Woningcooperatie zet Augmented Reality in

Een reguliere schilderbeurt was voor Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, aanleiding om eens te kijken of er meer mogelijk was met de zijgevel van een appartementengebouw aan de Von Flotowlaan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Samen met de Studio Maatwerk en Studio 1:1, beiden uit Eindhoven is - voor het eerst - een geheel nieuwe techniek toegepast in de openbare ruimte: augmented reality oftewel toegevoegde realiteit. Op de zijgevel van het appartementengebouw is een schildering aangebracht die in combinatie met een webtool op uw Smartphone ervoor zorgt dat u een nieuwe wereld kunt ervaren. De gevel komt tot leven!

En wat ziet u dan op het scherm van uw Smartphone? Een animatie die is ontwikkeld door studenten van de (nabijgelegen) Eindhovense school. Deze animatie is door het bedrijf Beyond Reality tot een werkende applicatie uitgewerkt.

Uitgangspunt in dit project is het aanmoedigen van ontmoetingen in de openbare ruimte en ervoor zorgen dat er hierdoor meer binding ontstaat met de omgeving. De studenten van Eindhovense school zullen voor de gevel in contact komen met de bewoners uit het appartementen complex. En voortaan niet meer verleid worden om de muur te 'sieren' met graffiti.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie