'10 miljoen Nederlanders gebruiken sociale netwerken'

Van de Nederlandse surfers maakt 68 pct gebruik van sociale netwerksites, blijkt uit onderzoek van InSites Consulting.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In totaal gaat het volgens de onderzoekers om 10 miljoen mensen. Hyves is de populairste site met 50 pct van de Nederlandse gebruikers, 44 pct maakt gebruik van Facebook. Opvallend, want in enkele andere onderzoeken blijkt Facebook populairder dan Hyves. In augustus meldde comScore dat onder meer.

Twitter kent 17 pct adoptie onder de Nederlandse surfers in het onderzoek van InSites Consulting. Nederland heeft een iets lager gebruik van sociale netwerken dan het Europese gemiddelde (73%). Vooral Oost- en Zuid-Europa hebben een hogere adoptie. Nederland blinkt dan weer uit in het gebruik van LinkedIn (20%). Het gebruik van deze site ligt hoger dan het Europese gemiddelde (11%). InSites Consulting ondervroeg meer dan 9.000 consumenten in 35 landen. 'Deze cijfers tonen dat sociale netwerksites ondertussen in alle lagen van de bevolking zijn doorgedrongen. 21 Procent van de Facebook gebruikers zijn ouder dan 55. Bij een analyse van de gebruikers gaat het echt om iedereen: jong, oud, werkend, werkloos', aldus Prof. Steven Van Belleghem, managing partner bij InSites Consulting.

Uit de studie van InSites Consulting blijkt dat Twitter het buitenbeentje is onder de sociale netwerken. 81 Procent van de Nederlanders kent Twitter, maar slechts 17 procent maakt er gebruik van. Verder blijkt dat 3 op de 10 Nederlanders met een profiel op een sociale netwerksite minstens één merk volgt. Twee sectoren zijn daarbij heel populair: media/entertainment en mode.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie