100% Halal en Vice Media stappen in speelfilm 'Prins'

VICE Media en 100% Halal brengen in 2015 Prins uit: de eerste speelfilm van regisseur Sam de Jong.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

100% Halal en VICE Media zijn respectievelijk hoofd- en coproducent van de bioscoopfilm Prins. A-Film Benelux zal de film in de bioscopen distribueren.

De film vertelt het &;duistere liefdesverhaal&; van Ayoub (17) die opgroeit in de grote stad en voor een moeilijke keuze komt te staan: een snel en gemakkelijk leven vol geld en geweld, of toch de liefde? De opnames van Prins zijn gestart en in het voorjaar van 2015 draait de film in de Nederlandse bioscopen.

Sam de Jong (28) studeerde in 2012 af aan de Nederlandse Filmacademie. Zijn afstudeerfilm Magnesium werd alom geprezen en beleefde zijn wereldpremière op het Amerikaanse Sundance Film Festival. Sams tweede film, Marc Jacobs, werd op de Berlinale in 2014 geselecteerd voor een Golden Bear in de categorie ‘Best Short Film’. Met deze korte films heeft Sam zich bewezen als een regisseur die begrijpt wat er zich afspeelt in de wereld van jongeren. 100% Halal en VICE Media zeggen in zijn talent te geloven.

Gijs Kerbosch van 100% Halal zegt over het project: &;Toen ik het script van Sam de Jong kreeg, las het in één ruk uit en genoot van het schitterende verhaal. We zijn meteen aan de slag gegaan en hebben mede dankzij VICE Media en het Filmfonds in recordtempo de film op poten gezet. We zijn nu aan het draaien. De samenwerking met Sam is heel natuurlijk verlopen omdat we als een familie samenwerken. We draaien al commercials, videoclips en korte films met hem sinds hij in het derde jaar van de filmacademie zat. We kennen VICE Media ook al vanaf het begin; toen zij net begonnen in Nederland, begon ik met 100% Halal. We hebben altijd gezocht naar het perfecte project om samen aan te werken. Nu komt Prins. Met A-film erbij hebben we echt een topteam.&;

Sjoerd Raaijmakers van VICE Media: &;We zijn trots dat we deel uitmaken van dit project waarmee we kunnen laten zien dat wij in staat zijn content op een effectieve manier in de jongerencultuur te lanceren, te laten integreren met commerciële merken en daarmee benadrukken dat je inhoudelijk sterke en mooie content kunt maken terwijl daar tegelijkertijd merken op een authentieke manier aan gekoppeld worden.&;

Cast
Ayoub: Ayoub Elasri
Laura: Sigrid ten Napel
Frankie: Jorik Scholten (Lil’ Kleine)
Kalpa: Freddy Tratlehner (Vjèze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig)
Saskia: Elsie de Brauw
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie