250 banen weg bij Xenos

Bedrijf investeert in formule en beter service in winkels.

Ook Xenos komt met maatregelen om het hoofd in 2016 boven water te blijven houden. De retailer investeert 11,5 miljoen euro in het vernieuwen van de formule en assortiment, en in service op de winkelvloer. Daarnaast wil het bedrijf besparen op loonkosten. Zo maakte Xenos woensdagavond bekend.

Xenos wil de bezetting in de filialen anders inrichten, waardoor er meer uren op de winkelvloer vrijkomen. Extra vulploegen worden ingezet om na sluitingstijd de goederen te verwerken en schappen te vullen. Consequentie is dat diverse leidinggevende en coördinerende functies komen te vervallen en circa 250 winkelmedewerkers boventallig worden. Het plan is nu neergelegd bij de OR.

De afgelopen jaren heeft Xenos ruim 30 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw distributiecentrum, dat onlangs in gebruik is genomen. In 2016 wordt zo’n 6.000 m2 van het distributiecentrum extra vrijgemaakt voor bestellingen via xenos.nl.

Xenos is een winkelketen met 250 winkels en 3.500 medewerkers in Nederland en Duitsland. De ontslagen betreffen alleen Nederland. Xenos is onderdeel van het detailhandelsconcern Blokker Holding.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie