334 banen weg bij Wegener

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Uitgeverij Wegener schrapt komend jaar 334 banen als gevolg van een . Dat schrijft De Twentsche Courant Tubantia, één van de kranten die door Wegener worden uitgegeven, vrijdag.

Een van de maatregelen is de sluiting van de waardoor 61 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Ook verdwijnen er arbeidsplaatsen op de redacties van de kranten van Wegener. In totaal verliezen 380 medewerkers hun baan.

Daarnaast worden ondersteunende diensten samengevoegd, zal de advertentieafdeling buiten het bedrijf worden ondergebracht en zal op allerlei kostenposten worden bespaard. Wegener hoopt verder de omzet te verbeteren door meer in te zetten op innovatieve projecten.

Een woordvoerder van Wegener wil vooralsnog geen commentaar geven. ,,Onze plannen liggen nu bij de centrale ondernemingsraad. Pas als die uitsluitsel heeft gegeven zullen wij ermee naar buiten treden."

Wegener moet reorganiseren omdat eigenaar Mecom ernaar streeft voor 70 miljoen euro in de kosten te snijden in de periode 2011 tot en met 2014. Hiervan moet 50 miljoen door Wegener worden bespaard. In februari vorig jaar kwam al naar buiten dat er waarschijnlijk tussen de 300 en 350 banen zouden verdwijnen. Er werkten toen zo'n 2800 mensen bij de uitgeverij, die in totaal 7 regionale dagbladen en ruim 225 huis-aan-huiskranten onder de hoede heeft.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie