7Days kiest 7 meest indrukwekkende jongeren

Welke Nederlandse jongere leverde afgelopen jaar de meest indrukwekkende prestatie? Om die vraag draait de verkiezing van 7Days Jongere van het Jaar, die jongerenkrant 7Days organiseert.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vandaag zijn de zeven genomineerden bekendgemaakt en gaan de stembussen open. Op donderdag 20 december is de ontknoping tijdens een feestelijke awarduitreiking.

De één bouwt apps en gaat op de koffie bij Apple in de Verenigde Staten. De ander staat met haar eigen ontwerpen op de Dutch Design Week. Weer een ander kwam met drie medailles terug van de Jeugd Olympische Spelen, zet zich in voor online veiligheid, breekt internationaal door als dj, scheert haar hoofd kaal voor een rol als kankerpatiënt of maakt een documentaire over de crisis. Hoe divers deze jongeren ook zijn, ze hebben één ding gemeen: ze leverden afgelopen jaar allemaal een bijzondere prestatie en ze hopen verkozen te worden tot 7Days Jongere van het Jaar 2012, waarvoor ze genomineerd zijn.

De verkiezing
‘Als het over jongeren gaat, zijn de verhalen vaak negatief’, zegt 7Days-hoofdredacteur Lotte Stegeman. ‘Met deze verkiezing willen we laten zien dat er juist veel zijn die zich op een positieve manier onderscheiden. Jongeren die prachtige dingen tot stand brengen en meestal daarnaast nog gewoon naar school gaan ook. Zij krijgen uitgebreid de ruimte in onze krant. Aan het eind van het jaar kiezen we daar de zeven meest indrukwekkende uit. Het is vervolgens aan onze lezers om een winnaar te kiezen.’

Vanaf vrijdag 30 november zijn de stembussen geopend. Op stellen de genomineerden zich voor in een filmpje en kan iedereen zijn stem uitbrengen. Vorig jaar kreeg de gehandicapte topzwemmer Olivier van de Voort (15) de meeste stemmen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie