Aantal vacatures voor marketeers blijft groeien, maar iets minder hard

Vacatures in marketing en communicatie zijn afgelopen jaar met 21 procent gestegen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De groei van het aantal vacatures in marketing en communicatie zet door, aldus Yacht, dat met zijn vacaturetrend naar buiten is gekomen.  De gemiddelde stijging in communicatie en marketing kwam uit op 21 procent. Toch is de enorme stijging die juist de marketingvacatures lieten zien vorig jaar,  nu wel een beetje genormaliseerd. 

Seizoensinvloed

Er was wel een lichte afname van vacatures te zien in het laatste kwartaal. Op 1 januari waren er 3063 vacatures in marketing en communicatie, eind maart was dat 2813. ‘Dat is normaal in deze periode’, aldus Nicole Snijder, manager market intelligence bij Yacht. &;De cijfers gaan in deze periode altijd wat omlaag door onder meer vakantiedagen.&; Ze verwacht dat de positieve trend op de arbeidsmarkt voor communicatie zich verder doorzet. ‘We hebben gezien dat beroepen in de marketing vorig jaar al sterk aantrokken. Communicatie volgt wat later, wat we nu ook zien.’ Wel is de groei afgenomen van de marketingvacatures, hoewel Yacht verwacht dat er een ‘aanhoudende groei’ van meer dan 10 procent zal zijn  voor marketing en communicatie samen.

Realistisch 

De vacaturetrend van Yacht is uitsplitst naar onderliggende beroepen en provincies. De vacatures zijn allen voor HBO/WO marketing- en communicatie professionals. De bron is Jobfeed en dekt meer dan 90% van de vacatures die op internet worden gepubliceerd. Of dit nu op een Jobboard, bedrijf zelf of LinkedIn is geplaatst. De vacatures worden ontdubbeld, waardoor er een realistisch beeld van het aantal geplaatste vacatures in Nederland is.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie