Adverteerders pesten Poetin met homowetten

De eerste merken die adverteren tegen het Russische homowetgeving laten zich zien. Hello, I’m Vladimir #notforgays.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het mag nog en het zijn vooral laten horen tegen de homowetten in Rusland. Toch beginnen zich nu ook de eerste merken uit te spreken en te adverteren tegen de Russische behandeling van homoseksuelen.

Het ambachtelijke Schotse biermerk BrewDog protesteerde tegen anti-homo wetten met een productlancering. Het bracht een nieuwe bier voor mannen op de markt, genaamd Hello, My Name is Vladimir gepromoot met de hashtag .  Op de flessen staan Warhol-achtige foto&;s van Poetin.  BrewDog omschrijft het bier ‘voor über-heteromannen die topless paardrijden en messen dragen&;. ‘Houdt u van worstelen met potige mannen op de judomat of vist u in zwembroek? dan is dit het bier voor u!’. BrewDog zal 50% van de winst aan goede doelen op het gebied van gelijke behandeling schenken.

 

 

Blog AT&T

Iets serieuzer was de toon van AT&T, dat gisteren liet weten hoe het over de Russische homowetten denkt en er een blog over plaatste: ‘We zijn langdurig sponsor van het Olympisch Comité van de Verenigde Staten, we ondersteunen de prinicpes van de Human Rights Campaign en zijn tegen de Russischte anti-LGBT-wetgeving.’ 

Little bit gay

Ook het Canadese Institute of Diversity and Inclusion maakten een Sochi-commercial, de &;Gayest&; Ad Ever’. Het laat twee rodelaars zien, mannen dubbel, die zich opmaken om van start te gaan. De pay off luidt: ‘Just like the Winter Olympics themselves, just a little bit "gay".’ 

Roze korting

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Corendon kwam met een eigen actie, een week geleden al kondigde topman Atilay Uslu voor de microfoon van BNR aan een zogenoemde roze korting te geven van 50 procent op vluchten naar Sotsji. Aanvankelijk leek dit vooral en een slip of the tonque te zijn, maar uiteindelijk hebben zich ‘een handjevol’ mensen aangemeld voor de vlucht met korting, aldus een woordvoerster.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie