Akkoord sociaal plan TMG

De bonden hebben alsnog een akkoord kunnen sluiten met de Telegraaf Media Groep (TMG) over een sociaal plan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De onderhandelingen verliepen moeizaam de afgelopen maanden. CNV Media, FNV KIEM, de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en De Unie stelden dat TMG &;over de ruggen van het personeel&; bezuinigt. Ze vielen over het eindbod van het uitgeefconcern, waarbij iedereen die door een reorganisatie moet vertrekken dezelfde regeling krijgt.

De CNV Dienstenbond meldt dat er de laatste tijd veel achter de schermen met elkaar is gesproken en er uiteindelijk een akkoord is bereikt.

&;De leden gaven aan bezwaren te hebben tegen het eindbod zoals TMG dit had gedaan. Enerzijds werd het als chantage beleefd dat het oude sociaal plan enkel van toepassing bleef op de aangekondigde reorganisatie in augustus 2013 als we meteen een nieuw sociaal plan zouden afspreken. Anderzijds was dit nieuwe sociaal plan in het eindbod veel slechter dan het oude sociaal plan&;, zo meldt de CNV op haar . &;
Deze bezwaren hebben wij besproken met TMG. Uiteindelijk hebben we nu nieuwe afspraken weten te maken:&;

Hoofdpunten
Het Sociaal Plan 2012-2013 blijft gelden voor reorganisaties waarop vóór 1 juli 2014 advies is gegeven door de betrokken ondernemingsraad. Uitdrukkelijk is opgenomen dat dit sociaal plan ook van toepassing is op de inrichting van het cluster regionaal/lokaal.

Voor reorganisaties die daar niet onder vallen, geldt vanaf 1 juli tot en met 30 juni 2015 een nieuw sociaal plan. 
Gedurende de voorfase van het Sociaal Plan geldt de vrijwillige vertrekregeling (‘plaatsmakersregeling’). De vergoeding hiervoor wordt gesteld op de oude kantonrechtersformule c=0,8. Er geldt geen verdere compensatie van de fictieve opzegtermijn.
Boventallige werknemers kunnen op kosten van TMG een arbeidsmarktanalyse laten uitvoeren. Na de uitkomst van deze analyse hebben zij de keuze om te kiezen voor vertrek zonder of met bemiddeling naar ander werk.

Deze week zijn er bijeenkomsten voor nadere uitleg.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie