Al 2,4 miljoen 'Ice Bucket' video's op Facebook

De Ice Bucket Challenge vliegt in razende vaart over de wereld.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Er zijn op Facebook al meer dan 2,4 miljoen video&;s geplaatst van mensen die hebben deelgenomen aan de ice bucket challenge, waarmee geld ingezameld wordt voor bestrijding van de spierziekte ALS. En al meer dan 28 miljoen mensen hebben op deze video’s gereageerd of geklikt op &;vind ik leuk&;. De challenge is vooral populair in de VS, waar verschillende prominente figuren, waaronder Bill Gates, Dr Dré en Oprah Winfrey, al hebben deelgenomen.

Het epicentrum van de hype ligt rondom Boston en in het noordoosten van de VS. Volgens het Facebook data-team ikan dit verklaard worden doordat voormalig Peter Frates, een voormalige honkbal speler die uitkwam voor het Boston College team in 2012 gediagnostiseerd werd met ALS en nadat hij meedeed aan de ice bucket challenge werd de actie al snel gelinkt aan ALS, het creëren van bewustzijn over de ziekte en het inzamelen van geld voor 

De challenge heeft zich inmiddels over de hele wereld verspreid. De meest actieve landen zijn de VS, Australië, en Nieuw-Zeeland. Het eerste Europese land is Duitsland op de zevende plaats.

In een  zet Facebook de beste, leukste en meest populaire video&;s op een rijtje. Hieronder een selectie video&;s met Christiano Ronaldo, Bill Gates, Justin Timberlake, de Tonight Show en Justin Bieber.


 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie