Albert Heijn bestudeert Belgische gedragscode

Het gaat om een gedragscode over de wijze waarop winkelbedrijven zaken doen met agrariërs.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Albert Heijn gaat kijken of het een vrijblijvende Belgische gedragscode over de wijze waarop winkelbedrijven zakendoen met agrariërs kan onderschrijven. Dat zei algemeen manager Corné Mulders van AH België donderdag na een gesprek met de Vlaamse minister-president Kris Peeters.

De afgelopen weken klaagden Vlaamse landbouworganisaties dat door de komst van Albert Heijn de prijsdruk fors is toegenomen. De supermarktketen koopt landbouwproducten door middel van zogeheten contractteelt direct in bij boeren, in plaats van op veilingen.

Peeters nodigde de supermarktketen uit voor een gesprek. Mulders heeft daarin naar eigen zeggen de werkwijze van het bedrijf toegelicht. Hij benadrukte dat het uitgangspunt van het bedrijf is &;dat alle schakels in de keten een goede boterham kunnen verdienen&;.

In hoeverre de Vlaamse gedragscode afwijkt van een Europese code waar Albert Heijn al zijn handtekening onder heeft gezet, kon Mulders nog niet zeggen. Of ondertekening ervan leidt tot hogere inkoopprijzen evenmin. &;Ik heb beloofd er serieus naar te kijken en er ergens in de komende tijd op terug te komen&;, zei hij.

In ieder geval zal Albert Heijn zich volgens de manager niet laten dwingen zijn werkwijze te veranderen. &;Wij doen al decennia zaken door middel van contractteelt, dat zullen we ook blijven doen.&; Van bemoeienis door de Vlaamse overheid met de prijzen die consumenten betalen, kan volgens Mulders geen sprake zijn.

Volgens persbureau Belga heeft Peeters het gesprek met Albert Heijn als constructief ervaren. Hij vindt het positief dat topman Mulders bereid is te bekijken of de keten de Belgische gedragscode kan ondertekenen.

Bron: ANP

Afbeelding: 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie