Albert Heijn staat niet meer op 1 in de Merken Top 40

Dit is de Merken Top 40 van week 49

Na vijf weken is Albert Heijn van de troon gestoten en is er een nieuwe nummer 1 in de Merken Top 40: Samsung. De afgelopen twee weken stond Samsung ook al hoog, op respectievelijk plaats 3 en 4. Het elektroniamerk dankt de nummeréénpositie van deze week aan een betere score op alle drie de factoren die belangrijk zijn in de ranking van de Merken Top 40 (waardering, bestedingen en social).

Flinke winst voor NS

Albert Heijn eindigt op 2. De top 3 wordt gecomplementeerd door de NS, die met superstip stijgt van plaats 22 naar plaats 3. De stijging van NS wordt ondanks een daling op de social score, veroorzaakt door een hogere score op waardering en bestedingen.

Net als Albert Heijn dalen de andere twee popluaire supermarkten, Jumbo en Lidl, ook een aantal plaatsen.

Mercedes, Ziggo en Google

Er zijn tevens weer een aantal merken die deze week de top 10 binnen komen, zowel Mercedes Benz als Ziggo zetten de goede prestaties van afgelopen week voort en komen binnen op respectievelijk plaats 5 en 7. Beide merken laten betere scores zien op alle drie de factoren.

Andere merken die het deze week goed doen en als stip genoteerd staan zijn Blokker, de Bijenkorf, Volkswagen, Marktplaats en Hema. Al deze merken stijgen een aanzienlijk aantal plaatsen ten opzichte van vorige week.  Ook Philips doet goede zaken, dit merk stijgt van plaats 25 naar plaats 15.

De hoogste nieuwe binnenkomer deze week is Google, het merk staat voor het eerst in de lijst en komt binnen op plaats 16.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie