App van startup ULU slaat auto-data op

ULU geeft de stakeholders in de auto-industrie toegang tot data uit de auto.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Nederlandse connected car startup ULU lanceert hun connected car-oplossing. ULU verzamelt data als snelheid, conditie en kilometerafstand van de auto en maakt er voor verzekeraars, fleetowners en bestuurders bruikbare informatie van.

Jošt Faganel, mede-oprichter en CEO van ULU: ‘We willen door efficiënter gebruik van data uit de auto een betere en veiligere rijervaring creëren. Onze oplossing verbetert het rijgedrag, vermindert risico&;s en vermindert claims. Wanneer deze informatie wordt gedeeld met derde partijen zoals verzekeringsmaatschappijen, dealers en fleetowners, kunnen persoonlijkere, kosteneffectievere en gedetailleerdere oplossingen ontwikkeld worden die uiteindelijk de bestuurder ten goede zullen komen.’

ULU biedt een dongel aan die wordt aangesloten op de usb-poort van de auto. De dongel verzendt vervolgens informatie zoals de snelheid, locatie en het gedrag. Het ULU-dashboard geeft de gebruiker inzichten over het voertuig zoals onderhoudsinformatie, de status van de accu en de locatie. Ook worden situaties als diefstal en ongelukken herkend door ULU. De informatie is toegankelijk via web en mobiel.

Kort geleden lanceerde ook Allsecur een waarmee rijgedrag inzichtelijk gemaakt werd.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie