Apple pikt market share van Samsung

Samsung zag de laatste kwartaalwinst veel minder sterk groeien dan voorheen. De winst groeide ‘slechts’ met 5,4 procent. (De omzet is toch nog 40 miljard euro.)

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In het vierde kwartaal van 2013 steeg de nettowinst van Samsung met 5,4 procent naar 7,2 biljoen Zuid-Koreaanse won (4,8 miljard euro). &;s Werelds grootste smartphonefabrikant rapporteert hiermee de zwakste winstgroei sinds 2011.

De winst nam minder sterk toe dan voorheen omdat Apple en andere concurrenten klanten weglokten bij het elektronicamerk. Daarnaast zette de dure Zuid-Koreaanse munteenheid de winst onder druk. Dat blijkt uit cijfers die Samsung vrijdag naar buiten bracht.

De operationele winst daalde voor het eerst sinds twee jaar. De operationele winst daalde met 6 procent naar 8,3 biljoen won. Dat had onder meer te maken met een speciale bonus van 800 miljard won voor de werknemers, om te vieren dat 20 jaar geleden de strategie is ingezet die heeft geleid tot de sterke groei van Samsung.

De omzet kwam uit op 59,3 biljoen won (40 miljard euro). Samsung had naast de iPhone van Apple ook last van de concurrentie van goedkope smartphones van Chinese makelij.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie