Armin van Buuren maakt reclame voor Datavrije Muziek

Bureau Etcetera lanceert de campagne voor omstreden nieuwe dienst van T-Mobile

Klanten van T-Mobile kunnen vanaf nu oneindig muziek streamen op het 4G netwerk van T-Mobile via bijna alle grote diensten zonder dat het ten koste gaat van MB’s uit hun bundel. Om dat onder de aandacht te brengen, maakte bureau Etcetera een campagne.

Muziekwereld

In de commercial zie je de hele muziekwereld letterlijk aan de voeten van de hoofdpersoon ligt. Dj Armin van Buuren en de opkomende Nederlandse band Woof! Woof! Ridicule spelen een prominente rol in de video.

De campagne begint op maandag 17 oktober. Volgens Danny van de Wetering (Etcetera) is de clip van de single een belangrijk onderdeel van de campagne. Daarnaast zie je de campagne online, op social media en outdoor.

Omstreden

De nieuwe dienst van T-mobile is omstreden. Geen geld rekenen voor muziek streamen valt onder ‘zero rating’ en sinds afgelopen week is dat . De Eerste Kamer heeft namelijk de wet Netneutraliteit aangenomen. Maar: deze Nederlandse wet is anders dan de Europese regelgeving, volgens Europa mag een provider wél een uitzondering maken.

T-mobile snapt niet dat de Nederlandse politiek een wet aanneemt die conflicteert met een Europese wet. Dat schrijft het bedrijf in een verklaring. Verder zegt de telecomprovider ‘de belangen van de klanten te verdedigen tot aan de rechter’. 

Credits

Opdrachtgever: T-Mobile

Contactpersonen: Randy van Essen, Anita la Fors, Martijn Jaartsveld

Bureau: Etcetera

Creatie: Raymond van Schaik, Massimo van der Plas, Maarten Remmers

Campagne Producers: Daniel Vinig, Marieke Prette

Strategie: Bas Vroonland, Frank Huiberts

Productie: New AMS

Line productie: Martini Shot

Regisseur: Salsa

Producer: Jelani Isaacs

Edit: Annelien van Wijnbergen

Online: The Compound

Grading: MPC Amsterdam

Muziek: Massive Music

Geluidsnabewerking: Kees Kroot Soundcircus

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie