door Maarten Hafkamp, redactie | 23 februari 2012, 8:23 in
Akkoord Tech Privacy

Akkoord grote techbedrijven over privacy

Zes grote technologiebedrijven hebben toegestemd consumenten meer informatie te geven over hoe zij met privégegevens omgaan voordat gebruikers bepaalde toepassingen zoals apps gaan downloaden.

Dat maakte de procureur-generaal in Californië donderdag bekend. De overeenkomst bindt Amazon, Apple, Google, Microsoft, Research In Motion en Hewlett-Packard de persoonlijke gegevens van miljoenen consumenten te beschermen. De ontwikkelaars van dergelijke toepassingen moeten op hun platforms bekendmaken hoe zij privégegevens gebruiken voordat een app kan worden gedownload.

'De persoonlijke levenssfeer moet niet ten koste gaan van het gebruik van mobiele apps, maar al te vaak gebeurt dat wel', aldus procureur-generaal Kamala Harris. Volgens hem hebben 22 van de 30 meest gedownloade apps momenteel geen privacyverklaringen. Sommige gedownloade apps blijken ook de adressenboeken van gebruikers te downloaden.

Harris was ook een van de ondertekenaars van een brief aan Google-topman Larry Page waarin Amerikaanse wetgevers hun bezorgdheid uitdrukken over de beslissing van het internetbedrijf zijn privacybeleid te consolideren.

De beleidswijziging zou Google toegang geven tot gebruikersinformatie van producten zoals Gmail en Google Plus, zonder dat de consument een 'opt-out'-mogelijkheid heeft, aldus de ondertekenaars van de brief.

Bron: ANP.

Reacties op dit artikel (0)

Log in of registreer om reacties te posten

Gerelateerde items Akkoord Tech Privacy

Blijf op de hoogte

Handboek Online Marketing
Praktische lessen om een expert te worden
Whitepapers
Populaire blogs