door Maarten Hafkamp, redactie | 23 april 2012, 6:17 in
Kro Leden Naam

'Naam KRO moet blijven'

De naam KRO moet behouden blijven na de fusie met de NCRV, zo vinden de leden van de katholieke omroep.

Een voorstel daarover werd afgelopen weekend besproken in de ledenraad, zo meldt dagblad Trouw. Een commissie binnen de ledenraad heeft een puntenlijst opgesteld, waarvan het behoud van de naam er één is. Volgens een woordvoerder van de commissie zou er van de identiteit van de KRO niets overblijven als er geen programma's meer onder die naam worden uitgezonden in de toekomst.

De directies van de KRO en NCRV zien juist wel ruimte voor een nieuw gezamenlijk merk in de toekomst. Dat zou mogelijk na 2014 gebeuren, het jaar waarin een ledentelling bepaalt hoeveel geld en zendtijd de omroepen krijgen. Hoewel de directie formeel bepaalt hoe de fusie er uit komt te zien, is de steun van de ledenraad in wel belangrijk. De raad mag zich uitspreken over het definitieve fusieplan. Ook bepalen de leden nog altijd het bestaansrecht van de omroep: hoe meer leden, hoe meer geld en zendtijd die krijgen.

Bron: Trouw (Kristel van Teeffelen)

Reacties op dit artikel (1)

Log in of registreer om reacties te posten
Avatar

Koos de Zeeuw

(23 april 2012, 11:58)

Een commissie binnen de ledenraad heeft een puntenlijst opgesteld, waarvan het behoud van de naam er één is. Mijn mening over de commissie binnen de ledenraad is samen te vallen in de zin: INSPRAAK IS AFBRAAK.

Gerelateerde items Kro Leden Naam

Blijf op de hoogte

Handboek Online Marketing
Praktische lessen om een expert te worden
Whitepapers
Populaire blogs