Merk & Strategie

Blokker verkoopt Leen Bakker aan eigenaar Kwantum

Elsbeth Eilander, redactie | 23 mei 2017, 10:21

Het merk Leen Bakker blijft behouden.

Gilde Equity Management is de nieuwe eigenaar van Leen Bakker. Volgens Gerhard Nordemann, managing partner van Gilde, blijven zowel Leen Bakker als Kwantum, als zelfstandige, onafhankelijke merken bestaan. Ook heeft de transactie geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij Leen Bakker.

Leen Bakker was sinds 1988 onderdeel van Blokker Holding. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van meer dan 330 miljoen euro. Het bedrijf bestaat bijna 100 jaar, en telt inmiddels 2300 werknemers.

Gilde is ervan overtuigd dat Leen Bakker in de (nabije) toekomst verder zal groeien. Dit is onder meer gebaseerd op de stijgende trend onder consumenten die de voorkeur geven aan retailers die betaalbare producten van goede kwaliteit kunnen aanbieden. Leen Bakker heeft een sterke positie in dit marktsegment, evenals Kwantum dat in 2015 door Gilde is aangekocht. Deze woondiscounter heeft inmiddels een jaaromzet van meer dan 250 miljoen euro.

Gilde zal samen met de Leen Bakker-organisatie en het management werken aan het verder versterken van haar markpositie waarbij de nadruk ligt op het realiseren van duurzame, autonome groei. Speerpunten: de formule actueel houden, en relevante en betaalbare producten aanbieden.

Daarnaast wordt  de onlinestrategie ingevuld en aangescherpt.

Beeld: Commons Wikimedia

Over de auteur

Elsbeth Eilander
Adjunct-hoofdredacteur Adfo Groep-redactie Lees meer over Elsbeth Eilander

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

finance service

(29 mei 2017, 21:41)
Goedenavond dames en heren.

Ik kom uit Frankrijk en ik ben secretaresse in Frankrijk in de financieringsstructuur en de kredietverlening agentschap voorziet in leningen, variërend van 2.000 € tot 1.000 € 000 voor een aflossingsperiode van 1 tot 30 jaar met een redelijke rente 3% individuele, professionele organisaties, bedrijven, investeerders in vastgoed.

E-mail: financeservice25@gmail.com

Gerelateerde items Leen Bakker Blokker Kwantum

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs