Catawiki haalt 75 miljoen euro op bij Amerikaanse investeerder

Het is een van de grootste investeringen ooit in een Nederlands internetbedrijf

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het veilinghuis Catawiki kondigt morgen een investeringsronde aan van 75 miljoen euro geleid door de Amerikaanse investeerder Lead Edge Capital. Ook de eerdere investeerders Accel Partners, Project A Ventures en de Nederlandse NOM doen opnieuw mee in deze investeringsronde. Net als media- en internetondernemer Willem Sijthoff en verschillende voormalige topmanagers van Booking.com, onder wie voormalig CMO Arthur Kosten. 

René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) begonnen Catawiki als een community waar verzamelaars hun verzamelobjecten als stripboeken en postzegels konden kopen en verkopen. Sindsdien zijn er meer dan 60 veilingcategorieën bijgekomen. De populairste categorieën zijn op dit moment kunst, sieraden, oldtimers en horloges. Recent kwamen bijvoorbeeld onder de hamer: het allereerste Kuifje-album uit 1930, een haar van Napoleon, een Jaguar E-Type cabrio, een kaak van een T-Rex en een fles Romanéé-Conti Grand Cru uit 1975.

Deze nieuwe investeringsronde volgt snel op de vorige investering van 10 miljoen euro in september 2014. In de afgelopen 12 maanden heeft het bedrijf volgens Schoenmakers een omzetstijging van 300 procent behaald en verdubbelde het aantal veilingcategorieën waarin per week nu ruim 15.000 kavels worden geveild. Recent zijn Italiaanse en Spaanse taalversies gelanceerd.

Schoenmakers: &;Onze groei over het afgelopen jaar laat zien dat mensen op zoek zijn naar nieuwe en betere manieren om bijzondere objecten te kunnen kopen en verkopen. We zijn erg snel gegroeid sinds de laatste investeringsronde in 2014. Deze nieuwe investering stelt ons in staat om onze dienstverlening verder te verbeteren en nieuwe markten aan te boren.&;

Catawiki gaat de investering vooral gebruiken om haar aanwezigheid in bestaande markten te versterken en om uit te breiden naar nieuwe markten in Europa en de rest van de wereld. Om dit mogelijk te maken wil Catawiki een software development team samenstellen. Naast developers zoekt Catawiki ook nog honderden andere mensen zoals veilingmeesters en voor diverse talen binnendienst sales- en customer support medewerkers voor de kantoren in Assen en Amsterdam.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie