Coca-Cola koopt 10% Green Mountain Coffee Roasters

Coca-Cola heeft voor 1,25 miljard dollar een belang van 10 procent genomen in Green Mountain Coffee Roasters. Dit bedrijf bouwt een systeem om zelf softdrinks te kunnen maken.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De koop past in Coca-Cola’s strategie om &;belangen te nemen in veelbelovende nieuwe merken en technologieën en ze te helpen met groeien&;. Voorbeelden hiervan zijn Zico coconut en Honest Tea, aldus Bloomberg.

Green Mountain is eigenaar van het merk Keurig koffie. Het merk wil nu een systeem voor koude drankjes op de markt brengen, en Coca-Cola gaat dit ondersteunen. Met het nieuwe systeem hopen d twee marktaandeel af te snoepen van Sodastream.

Het systeem en de drankjes moeten in 2015 op de markt komen. Green Mountain zal onder andere bekers en hulzen van Coca Cola gebruiken in het nieuwe systeem. &;De consumenten hebben laten weten dat ze dat willen&;, zei de bestuursvoorzitter van Green Mountain, Brian Kelley, tijdens een persbijeenkomst. &;Het merk Coca Cola is heel populair voor koude drankjes.’

Coca-Cola zal overigens niet het enige merk op de bekers zijn; Green Mountain praat ook met andere merken over samenwerking. Welke dat precies zijn, werd niet gezegd. Of deze merken hiervoor ook een aanmerkelijk belang in het bedrijf moeten nemen, werd ook niet gezegd.

Bron: FD

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie