Collectie Rijksmuseum virtueel gekaapt

Het Amsterdamse bureau Brilliant after Breakfast heeft een app gelanceerd waarmee bezoekers van het Rijksmuseum de collectie kunnen kapen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het is een virtuele expositie, waarbij bezoekers schilderijen scannen met hun smartphones met behulp van een app, genaamd Paint Job, die werkt met de Layar Reality Browser. Het resultaat is een virtuele laag die op het fysieke werk verschijnt.

De app is niet alleen bedoeld als melig extraatje in het museum. Alexander Tempel van Briljant after Breakfast meldt de toegenomen digitale creativiteit kansen biedt voor een hernieuwde kunstbeleving. ‘Wij stellen vragen en ‘Paint Job’ is een eerste aanzet naar het beantwoorden van deze vragen. Hoe kun je een brug slaan tussen eeuwenoude werken en de leefwereld vandaag de dag? Hoe kun je zorgen dat historische werken relevant worden in de huidige context? Wat is copyright in 2012 en in hoeverre mag je bestaand werk gebruiken voor eigen doeleinden? Wat is de relatie tussen instituut en publiek in het licht van toegenomen digitale creativiteit?’

Meer informatie over deze app en over Brilliant after Breakfast is te vinden op http://www.brilliantafterbreakfast.com.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie