door Elsbeth Eilander, redactie | 20 december 2013, 12:02 in Merk
Côte D’Or Duurzaam rainforest alliance

Cote d'Or zet duurzaam label op alle producten

Cote d'Or zet duurzaam label op alle producten

Het Rainforest Alliance-label is voortaan te vinden op alle 36 producten uit het Côte d’Or assortiment.

De producten worden sinds september dit jaar geproduceerd met minstens 30 procent gecertifieerde cacaobonen die het Rainforest Alliance-label dragen. Dat zijn bonen die op duurzame wijze worden geteeld. Côte d’Or zegt te blijven investeren om deze percentages te verhogen.

Côte d’Or startte de samenwerking met Rainforest Alliance in 2005. Duurzame teelt is hoognodig: afgelopen maand werd bekend dat er in 2020 een tekort dreigt van 1 miljard kilogram cacao, als er niets verandert aan de manier waarop cacao wordt geteeld. De productie in West-Afrika gaat sterk achteruit, omdat veel boeren overstappen naar minder arbeidsintensieve producten, die bovendien standvastiger zijn om te telen, zoals rubber en palmolie.

Rainforest Alliance let op de volgende zaken:

- De levensomstandigheden van de arbeiders en hun gezinnen moeten verbeterd
- De ecosystemen op de plantages moeten beschermd
- En de plantages moeten winstgevender worden.

Eigenaar van Côte d’Or, Mondelēz International, investeert de komende 10 jaar 400 miljoen dollar om de levensomstandigheden en het levensonderhoud van meer dan 200.000 cacaotelers (en ongeveer 1 miljoen mensen in hun gemeenschap) te verbeteren. Onder naam Cocoa Life investeert Mondelez bijvoorbeeld 100 miljoen dollar in 75.000 cacaotelers in Ivoorkust.

Reacties op dit artikel (0)

Log in of registreer om reacties te posten

Gerelateerde items Côte D’Or Duurzaam rainforest alliance