Creatief directeur W+K Amsterdam gehuldigd met Andreaspenning

Dubbel feest voor Alvaro Sotomayor. De Spanjaard werd op zijn jubileumfeest verrast met een erepenning.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Afgelopen donderdag werd Sotomayor door de Amsterdamse wethouder Pieter Litjens gehuldigd, op een door  speciaal georganiseerde surprise party ter ere van zijn 20-jarig jubileum bij het bureau.

De wordt uitgereikt aan mensen die ‘grote prestaties hebben verricht op het gebied van sport, journalistiek, kunst, politiek, media of onderwijs voor Amsterdam met een landelijke of internationale uitstraling’.

Sotomayor reageerde verrast op de huldiging: &;Ik voelde me vanaf het begin thuis bij het bureau waarvan het credo luidt "walk in stupid everyday". Twintig jaar later kom ik nog steeds elke dag "stupid" binnen en word ik opnieuw verliefd op W+K Amsterdam en iedereen die erbij hoort. Ik voel me gevleid door de officiële erkenning voor het doen van mijn werk, terwijl ik dagelijks doe wat ik leuk vind. Ik wil iedereen bedanken voor de bijdrage aan deze mooie erkenning.&;

Oudgediende bij Wieden+Kennedy
Sotomayor was een van de eerste werknemers van Wieden+Kennedy Amsterdam, waar hij in september 1995 begon als junior art director. Bij het Amsterdamse bureau maakte hij onder andere deel uit van het team dat Nike hielp de Europese markt te veroveren en richtte hij in 2011 het creative incubator programma  op, om jong talent naar Amsterdam te halen en te begeleiden bij hun ontwikkeling.

Naast zijn werkzaamheden bij W+K Amsterdam is Sotomayor bestuurslid van de ADCN en the Impact Hub Amsterdam, een internationaal platform voor ondernemerschap en sociale innovatie.

Eerder werd Sotomayor gehuldigd als ;s Eregalerij en zorgde hij met zijn kunst dat stierenvechten verboden werd in enkele delen van Spanje.


Credits
Foto&;s: Stephania Karathanasi

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie