door Rob Beemster, redactie | 20 december 2013, 15:28 in Digital , Social

Danceliefhebbers maken Spinnin' tot Youtube kijkhit

Het meest bekeken Nederlandse Youtube kanaal is niet van een mediapartij, maar van platenmaatschappij Spinnin' Records.

Deze week doorbrak de platenmaatschappij de grens van 3 miljoen abonnees. Daarmee trekt Spinnin’ wereldwijd by far de meest dance-liefhebbers op Youtube. Ter vergelijking: Spinnin’s directe concurrent in de VS, Ultra Records, heeft 1.900.000 abonnees. 

Spinnin’ Records doet wereldwijd de distributie, marketing en promotie van elektronische dance muziek. Op het kanaal zijn video’s te zien van internationale DJ’s als Martin Garrix, Afrojack, Nicky Romero, Sander van Doorn, Tiesto en Sunnery James & Ryan Marciano. De platenmaatschappij wijdt de explosieve groei aan de definitieve doorbraak van Europese ‘dance’ muziek in Amerika en verwacht op zeer korte termijn  toe te treden tot de top 20 van best bekeken Youtube-kanalen wereldwijd.

Youtube is veruit het belangrijkste social mediakanaal voor Spinnin’, dat ook acteif is op Facebook (1.492.474  fans) en Twitter (591.894 volgers). Meindert Kennis, marketing manager:”Ondanks onze grote following op Facebook en Twitter is ons Youtube-kanaal momenteel ons grootste en meest effectieve promotiemiddel. Youtube heeft ons in staat gesteld een groot publiek rondom ons merk te bouwen. Hierdoor kunnen wij als platenmaatschappij doen wat we moeten doen en dat is de muziek waarin wij geloven onder de aandacht brengen van een grote, brede en trendsettende doelgroep.”

Youtube kan ook helpen om een potentiële hit door te laten breken. Zo scoorde de Nederlander Martin Garrix vorige maand als jongste DJ een nummer 1 notering in de Britse hitlijst. De single ‘Animals’ heeft op Youtube inmiddels ruim 100.000.000 views.

Top 10 Youtube kanalen Nederland

Top 200 Youtube Kanalen wereldwijd

 

Reacties op dit artikel (0)

Log in of registreer om reacties te posten