Datacenters krijgen branche-organisatie

20 datacenters hebben zich aangesloten bij de Dutch Datacenter Association (DDA).

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De aangesloten datacenters exploiteren samen meer dan 70 datacenterlocaties in Nederland.

Volgens de organisatie neemt Nederland internationaal een spilfunctie in als aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters. De nieuwe stichting zal als partij optreden in onderhandelingen met stakeholders en overheid, projecten ondersteunen op het gebied van milieu, maatschappij en onderwijs en groeimogelijkheden in de sector stimuleren.

Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de twintig datacenters, te weten Alticom, BT, BIT, Cofely, Datacenter Brabant, Datacenter Groningen, Dataplace, Digital Realty, Equinix, Eurofiber, EvoSwitch, Global-E, KPN, Interconnect, Interxion, Previder, SmartDC, TelecityGroup, The Datacenter Group en TCN.  

wordt geleid door Stijn Grove. Grove: ‘De datacentersector in Nederland is volwassen geworden. Wij hebben onze eigen organisatie nodig om te behouden wat we hebben opgebouwd én om met elkaar sterker de toekomst in te gaan. Verder was er een roep om één duidelijk zichtbare vertegenwoordiging vanuit de datacentersector voor een constructieve interactie met stakeholders en de overheid. Door deze samenwerking kunnen we sneller tastbare resultaten bereiken en zal men meer rekening gaan houden met onze economisch en maatschappelijk belangrijke sector.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie