De cloud verandert de software-industrie

De softwaremarkt groeide vorig jaar met 4,8 procent tot zo’n 407 miljard dollar.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In 2012 waren de wereldwijde inkomsten in de softwaresector volgens onderzoeksbureau 388 miljard dollar. De groei komt vooral door de gevestigde markten, niet zozeer door de opkomende markten, waar het op dit moment minder gaat.

De cloud is de grote oorzaak van de verandering in de softwaremarkt in de afgelopen vijf jaar. Software-ontwikkelaars richten zich meer op apps en een infrastructuur om de cloud en het groeiende the Internet of Things te ondersteunen.

Overgang

De software-industrie zit in een overgang die al een paar jaar duurt. Bedrijven investeren in technologie om de bestaande systeemstructuur in stand te houden om concurrerend te blijven. Daarnaast maken ze gebruik van de cloud/abonnements-structuur als dat goed is voor de groei van het bedrijf. 

Het is de eerste keer dat een pure cloud-leverancier, Salesforce.com, in de top10 staat. Vorig jaar stond het bedrijf nog op de 12de plaats.

Microsoft staat net als vorig jaar op de eerste plek, Oracle op de tweede plaats. IBM daalt van 2 naar 3.

Chad Eschinger, research vice president bij Gartner, geeft aan dat de wereldwijde trend wat betreft big data en analytics gecombineerd met investeringen in databases en cloud-based-functies, verantwoordelijk zijn voor de stijging van Oracle in de lijst.

 



 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie