De 'mens' Rembrandt moet het 'merk van Het Rembrandthuis' een nieuwe lading geven

Het Rembrandthuis: 'De mens Rembrandt is springlevend en inspireert de huidige generatie nog steeds.'

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Om de nieuwe koers van Museum Het Rembrandthuis kracht bij te zetten, zal Amsterdam gedurende de maand juli het toneel worden van een uitgebreide mediacampagne onder de noemer &;Get Close to Rembrandt / Kom dicht bij Rembrandt&;. De nadruk wordt hierbij gelegd op een uitgebreide outdoorcampagne in de binnenstad. Blikvangers portretten van een hedendaagse Rembrandt en diens vrouw Saskia. De portretten zijn geschoten door modefotograaf Maarten Schets.

Het museum meldt daat de mediacampagne voortvloeit vanuit de wens om het merk van Het Rembrandthuis &;een nieuwe lading te geven en opnieuw te belichten&;. Het Rembrandthuis: &;De nieuwe campagne van het Rembrandthuis richt zich op de mens Rembrandt die nog altijd springlevend is en de huidige generatie nog steeds inspireert. Hierbij worden de onder andere unieke aspecten van het pand aan de Jodenbreestraat uitgelicht, zoals de voormalige woon, werk- en slaapvertrekken van de beroemde Hollandse meester.&;

Maarten Schets fotografeerde voor de campagne twee hedendaagse modellen in het Rembrandthuis die sterk lijken op Rembrandt en zijn vrouw Saskia. De boodschap die in dat idee verstopt zit, luidt: &;Rembrandt is nog steeds van deze tijd.&; De nieuwe campagnebeelden zijn per 1 juli in en om Amsterdam te zien. Daarnaast worden de door Schets geschoten beelden ingezet om de online campagne en fysieke mailing rondom de viering van Rembrandts verjaardag kracht bij te zetten.

Op dinsdag 15 juli is het 408 jaar geleden dat Rembrandt geboren werd. Deze verjaardag wordt binnen het Rembrandthuis geheel in zeventiende-eeuwse stijl gevierd, met live muziek uit die periode en gratis toegankelijke ets-workshops voor de ingang van het museum. Buurtbewoners binnen een straal van twee kilometer van het museum ontvingen hiervoor tevens een speciale uitnodiging in de bus.

Over Museum Het Rembrandthuis
Het Rembrandthuis is het voormalig woonhuis van wellicht Neerlands’ beroemdste kunstschilder Rembrandt van Rijn, in de Jodenbreestraat in het centrum van Amsterdam. Hij woonde er tussen 1639 en 1658 in een periode van grote welstand, onder meer met zijn echtgenote Saskia van Uylenburgh. Het huis werd in 1658 na Rembrandts faillissement geveild en voor elfduizend gulden verkocht. De eeuwen daarna is het pand als woonhuis gebruikt en diverse malen verbouwd, tot het in 1906 werd aangekocht door de gemeente Amsterdam, die het schonk aan de stichting Het Rembrandthuis. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie