De Telegraaf in beroep om tv-gids

De krant legt zich niet neer bij het verbod dat de rechter heeft opgelegd om een tv-gids uit te brengen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Telegraaf gaat in beroep tegen het verbod om programmagegevens van de omroepen te publiceren. De rechter bepaalde vorige maand nog dat de informatie onder de bescherming van de Mediawet valt. De Telegraaf bracht op 2 juni voor de eerste keer een tv-gids uit, waarin de programma's voor de komende week stonden afgedrukt. De publieke omroepen en de commerciële zenders RTL en SBS spanden een kort geding aan tegen de krant, omdat de programmagegevens volgens de omroepen zijn beschermd.

De Telegraaf stopte weliswaar voorlopig met de nadat de rechter de publicatie had verboden, maar de krant legt zich niet neer bij de uitspraak. Directeur van De Telegraaf, Frank Volmer, zegt dat hij ervoor blijft 'strijden' om zijn lezers de programmagegevens te kunnen bieden.

Volgens de Mediawet mogen kranten programmagegevens alleen per dag publiceren. De Telegraaf hoopt op een wetswijziging die door de VVD en D66 wordt voorgesteld. Volgens dat voorstel kunnen kranten tegen betaling de programmagegevens afdrukken.

Bron: NOS

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie