Derk Sauer keynote op Grote Marketing Congres

Een inspirerend verhaal over Rusland, ondernemen én het marketingfenomeen Poetin.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De laatste spreker van het =9038" target="_blank">Grote Marketing Congres (13 oktober, in het Concertgebouw in Amsterdam) is bekend: de Nederlandse media-ondernemer Derk Sauer!

Congresdagvoorzitter Tom de Bruyne over de media-ondernemer:

‘Derk Sauer komt. En het thema is rebellie. Het leiden van een onafhankelijk kritisch mediabedrijf in Rusland moet ongeveer het equivalent zijn van het runnen van een Charlie Hebdo-winkeltje in Damascus. Ik denk dat je een mix van lef, een stukje roekeloosheid en een flinke dosis sociale intelligentie moet hebben om dat vol te houden. Heel benieuwd of hij een tipje van de sluier gaat lichten.’

Derk Sauer begon ooit als journalist en maker van documentaires en hoofdredacteur van Nieuwe Revu. In 1990 startte hij met de bouw van zijn media-imperium in Rusland. In 1992 richtte hij met Annemarie van Gaal Independent Media op en lanceerde een krant en verschillende tijdschriften in Rusland. In 2012 trad hij toe tot het Russische multimediabedrijf RBC Media. Zijn directeursfunctie lag hij eerder dit jaar weer neer, hij is nu adjunct-directeur bij investeringsbedrijf Onexim dat een meerderheidsbelang in RBK heeft.

In 2010 kocht hij samen met investeringsfonds Egeria NRC Media, vijf jaar later verkocht hij zijn aandeel hierin.

Tijdschrift voor Marketing/MarketingOnline-hoofdredacteur Luuk Ros over het congresthema marketingrebellen:

‘Het thema vloeit niet voort uit een soort puberale wens vooral als gek of anders gezien te willen worden. Eerder is het de samenvatting, in één woord, van het gegeven dat door succesvolle marketeers het verschil wordt gemaakt door verschillend te zijn. Dan moet je links durven gaan waar iedereen rechts denkt, je hoofd in de wolken durven steken waar iedereen spijkers op laag water zoekt.

En Derk Sauer is een ultieme rebel.

=9039" target="_blank">Er zijn nog kaarten verkrijgbaar! Maar wacht niet te lang. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie