Digitale tv in 86 procent Nederlandse huishoudens

In 60 procent van de huishoudens is er een tablet aanwezig.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Bijna een op de drie huishoudens heeft internettoegang via het tv-toestel. Dit blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) die TNS NIPO uitgevoert in opdracht van SKO en de andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken. Daarvoor werden de eerste helft van 2015 3.016 huishoudens en 2.550 individuen van 13 jaar of ouder ondervraagd.

Van de Nederlandse huishoudens is 86 procent voorzien van digitale televisie op één of meer toestellen. In de tweede helft van 2014 lag het percentage digitale ontvangst op 84 procent. 55 Procent van de huishoudens geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben en 13 procent heeft een IPTV aansluiting. Dit percentage was de tweede helft van vorig jaar 11 procent.

Glasvezel
In 8 procent van de huishoudens is glasvezel te vinden als bron van digitale ontvangst. 7 Procent van de huishoudens ontvangt tv via Digitenne op één van de toestellen en 6 procent heeft een schotel. Deze percentages zijn vergelijkbaar aan die van de tweede helft van vorig jaar. 

In 36 procent van de huishoudens is er een harddiskrecorder aangesloten op één of meer toestellen. Dit percentage is vergelijkbaar met het percentage in de tweede helft van 2014. 23 Procent heeft een harddiskrecorder geïntegreerd in de settop box, 13 procent heeft een dvd/speler met ingebouwde harddiskrecorder, 10 procent van de huishoudens heeft een dvd-recorder zonder harddisk. Deze percentages komen overeen met de tweede helft van vorig jaar.

Smartphone
73 Procent van de personen van 13 jaar en ouder bezit een smartphone. Dat is 10 procent meer dan in de tweede helft van vorig jaar.

Tablet
Er is een tablet aanwezig in 60 procent van de huishoudens (was 55 procent), 31 procent heeft connected TV. In 92 procent is een computer aanwezig die ook internettoegang heeft.  Wel daalt het aantal huishoudens met een desktop computer van 54 naar 48 procent. Internettoegang via tv groeide van 23 naar 31 procent.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie