Directie Holland Media Combinatie verliest rechtszaak van redactie

HMC mag de top van de organisatie niet uitbreiden naar vijf hoofdredacteuren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De rechtbank Noord-Holland acht dit in strijd met het redactiestatuut. Ook heeft de directie de noodzaak van de ingreep onvoldoende kunnen aantonen. &;Daar moet een zwaarwegend bedrijfsbelang tegenover staan. De voorzieningenrechter sluit niet uit dat daarvan sprake is, maar acht dit tot op heden onvoldoende toegelicht.&;

De dagbladredactie van Holland Media Combinatie (HMC), onderdeel van de Telegraaf Media Groep, is al enige tijd in conflict met de directie van het bedrijf (Gert Jan Oelderik en Ferdy Demmers) over een reorganisatie. Omdat de partijen niet nader tot elkaar zijn gekomen, kozen de redacties van de regiokranten voor een gang naar de rechtbank. De zaak diende op 12 oktober.

Uit de stukken die naar de rechtbank van Alkmaar zijn gestuurd dat het geschil zich toespitst op de keuze van de directie om de top van de organisatie uit te breiden naar vijf hoofdredacteuren, in plaats van de huidige situatie met één hoofdredacteur met adjunct-redacteuren. De redactieraad van HMC vindt dat het overgaan naar een structuur met aparte hoofdredacteuren voor afgescheiden deelredacties tegen de ontwikkelingen van de laatste tijd ingaat. 

Een soortgelijke situatie is er bij TMG Landelijke Media, waar vanaf 1 december wél een dergelijke structuur moet worden uitgerold. Al krijgt de redactie daar . Voor TMG zal het vonnis van de rechter rond HMC een tegenvaller zijn, omdat de regionale krantentak al wat verder was in het uitrollen van de nieuwe strategie.

TMG-woordvoerder Ingo Heijnen: &;We gaan nu in overleg met de redactieraad om te bespreken hoe we toch invulling kunnen geven aan de wens om de productie van regionale content in de regio&;s zelf aan te sturen.&

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie